پرونده عدم پرداخت نفقه زوجه توسط شوهر، رویه قضایی در مورد ترک انفاق، مجازات ترک انفاق، نمونه حکم عدم پرداخت نفقه همسر
محکومیت متهم به تحمل 6 ماه حبس تعزیری
ماده 53 قانون حمایت خانواده
شاکی با ارائه سند ازدواج اعلام داشته که متهم همسر دائمی و شرعی برخلاف مواد 1106 و 1107 قانون مدنی از پرداخت نفقه استنکاف کرده است، در حالی که استطاعت مالی دارد. بنابراین به استناد ماده 642 قانون مجازات اسلامی و 53 قانون حمایت از خانواده شکایت دارد. دادسرا به کلانتری برای تحقیقات ارجاع داده است.
شاکی در کلانتری بیان کرده که بابت ترک منزل و زندگی زناشویی از سال 89 شکایت کرده است و در تاریخ 94/3/30 پسرش در این مورد گواهی داده است (متولد 66). آدرس متشاکیعنه نامشخص است. برگ گزارش نهایی نیز این امور را تأیید میکند. دادیار از ریاست کلانتری خواسته ظرف مهلت هفت روز برای صلح و سازش تلاش گردد و در صورت سازش استحضاری و در غیر این صورت پرونده همراه شاکی جهت اخذ شکایت و شهود وی جهت ادای شهادت به نظر برسد. نتیجه تکمیلا ظرف مهلت مقرر به نظر برسد.
به متهم یک بار و به استناد ماده 174 قانون آیین دادرسی کیفری جدید ابلاغ شده است.
آگهی روزنامه مورخ 94/5/13 ضمیمه شده است.
«آگهی احضار متهم جهت دفاع از خود به اتهام ترک انفاق بنا به شکایت خانم ظرف یک ماه پس از انتشار این آگهی در شعبه هفتم دادسرا حاضر شود. این آگهی به استناد ماده 174 قانون آیین دادرسی کیفری 92 فقط در یک نوبت منتشر میگردد. چنانچه متهم در مهلت مقرر حاضر نشود تصمیم قانونی اتخاذ میگردد.»
در تاریخ 94/6/25 قرار جلب به دادرسی صادر گردیده و در تاریخ 94/6/28 دادیار اظهارنظر با این قرار موافقت کرده است.
در کیفرخواست آمده امکان تشکیل پرونده شخصیت به دلیل عدم وجود واحد مددکاری و عدم ارائه ی راهکار توسط قوه قضائیه وجود ندارد. وقت رسیدگی به نماینده دادستان نیز ابلاغ شده هرچند حضور دادستان یا نماینده اش در جلسه دادرسی ضروری تشخیص داده نشده است. وقت رسیدگی نیز برای احضار متهم آگهی شده است (یکبار). برای شاکی در محل الصاق شده است، اما متهم در جلسه حاضر نشده است.
دادگاه با توجه به جمیع اوراق و محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلم و با استعانت از خداوند متعال و به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی مینماید:
در خصوص اتهام آقای ........ دایر بر ترک انفاق به شرح شکایت خانم ........ دادگاه با توجه به احراز رابطه زوجیت حضور و دفاع مؤثر متهم بزه انتسابی به نامبرده را محرز و مسلم تشخیص و مستنداً به ماده 53 قانون حمایت خانواده متهم را به تحویل 6 ماه حبس تعزیری محکوم مینماید. رأی غیابی و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه میباشد.