نابرده رنج، گنج میسر نمیشود
داتیکان: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم امروز در سخنانی اعلام داشت: روند قانونی رسیدگی به پرونده موسسه ثامنالحجج ادامه دارد و با دستگیری مدیرعامل این موسسه تعیین تکلیف سپرده گذاران سرعت بیشتری خواهد گرفت.
به گزارش داتیکان به نقل از خبرگزاری ملت، محمدرضا پورابراهیمی داورانی از اتمام زمان فعالیت موسسه غیرمجاز ثامن الحجج (ع)در قالب موسسه مالی و اعتباری و همچنین پرداخت مطالبات سپرده گذاران از طریق بانک پارسیان خبر داد و گفت: برخی از کارمندان این موسسه در بانک پارسیان به کارگیری خواهند شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس دهم، از پرداخت مطالبات سپرده گذاران ثامن الحجج(ع) از محل دارایی های بانک پارسیان خبرداد و گفت: برخی از کارمندان این موسسه در بانک پارسیان مشغول به کار می شوند.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی،با بیان اینکه پرونده موسسه ثامن الحجج (ع)در شورای عالی امنیت ملی مورد بررسی قرار گرفته است، افزود: با دستگیری مدیرعامل این موسسه تعیین تکلیف سپرده گذاران سرعت بیشتری خواهد گرفت.
عدم نظارت بانک مرکزی علت رشد قارچ گونه موسسه مالی ثامن الحجج با داشتن شعبات بسیار بوده است. وی با تاکید براینکه کم کاری مسئولان موسسه ثامن الحجج(ع) دغدغه های کنونی سپرده گذاران و همچنن کارمندان این موسسه را رقم زده است، ادامه داد: عدم نظارت بانک مرکزی علت رشد قارچ گونه موسسه مالی ثامن الحجج(ع) با داشتن شعبات بسیار بوده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه سپرده های مشتریان ثامن الحجج(ع) در حال پرداخت است، افزود: تا 35 میلیون تومان از مطالبات مشتریان این موسسه از سوی بانک پارسیان پرداخت شده و مابقی نیز پرداخت خواهد شد.
وی ادامه داد: دارایی هایی که از سوی مسئولان موسسه ثامن الحجج(ع) برای پرداخت مطالبات مشتریان معرفی نشده بود از سوی قوه قضاییه شناسایی شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی،یادآور شد: در صورت بروز مشکل اجرایی در روند پرداخت مطالبات مشتریان ثامن الحجج(ع)، کمیسیون اقتصادی مجلس ورود خواهد داشت.
پیشترنیز عباس جعفری دولت ابادی گفته بود: در دو سالی که پرونده موسسه ثامن در دادسرای تهران تحت رسیدگی است، حداقل شش هزار حساب بانکی توقیف شد و دو هزار و دویست میلیارد تومان وجوه سپرده گذاران مسترد شد.
در همین رابطه یک میلیون و ۳۵۰ هزار حساب تعیین تکلیف شد و کمتر از ۱۵۰ هزار حساب باقیمانده است که در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.
موسسه ثامن الحجج با دادن سودهای کلان، سپردهها را چرخه تولید جمع میکرد و این باعث رکود تولید در جامعه میشد طوریکه برخی از بانکها نیز در مـؤسسه ثامن الحجج سپرده گذاری کرده و تبادل و تهاتر وجوه با رقم های کلان کشف شدده است که چنین روندی موجب رکود تولید به لحاظ عدم سرمایه گذاری می شود.
سود سی و پنج درصدی این موسسه سبب شده افراد بدون فعالیت اقتصادی به سودهای کلان برسند.
دادستان تهران در سخنانی ابراز داشت: به پیشنهاد بانک مرکزی تعداد ۵۰۰ شعبه مؤسسه ثامن الحجج در سراسر کشور کاهش خواهد یافت تا زمینه استرداد وجوه سپرده گذاران فراهم شود. متهم در مورد فروش اموال تعاونی اعتباری ثامن الحجج به بانک مرکزی وکالت داده است، اظهار امیدواری کرد با فروش اموال در استرداد وجوه سپرده گذاران تسریع شود.