کیارستمی چرا رفت؟
داتیکان: پس از درگذشت کیارستمی خبرهایی مبنی بر احتمال خطای پزشکی در روند معالجه کیارستمی منتشر شد. گفتگوی فرزند کیارستمی با رسانهها این گمانه زنی را بیشتر کرد و پس از تشکیل کمپین پیگیری مرگ کیارستمی دکتر علیرضا زالی طی نامه ای به معاون و دادستان انتظامی سازمان نظام پزشکی، دستور پیگیری و رسیدگی به پرونده پزشکی عباس کیارستمی را صادر کرد.
به گزارش داتیکان: خبر درگذشت کارگردان بزرگ ایرانی، عباس کیارستمی جامعه را به شوک و اندوه بزرگی فرو برد. خبر بستری کارگردان طعم گیلاس در روز دوازدهم فروردین ماه منتشر شد و به گفته پزشک ایشان، آقای پایدار: کیارستمی بیماری روده ای داشتند که توسط پزشک معتمد خودشان و در بیمارستانی که به انتخاب خودشان بود کولونوسکوپی شده بودند. اگرچه نخستین عمل جراحی وی به دلیل مشکل روده ای و برای پیشگیری از پیشروی سرطان بود، اعمال جراحی بعدی به دلیل ایجاد عارضه در جراحی اول و نیز التهاب کیسه صفرا انجام شد. خانواده کیارستمی پیشتر اعلام کرده بود که این کارگردان در نیمه دوم اسفند گذشته برای «جراحی انتخابی پولیپ روده» به اتاق عمل رفته بود نه سرطان روده. نیمه شب دوازدهم فروردین، آقای جنتی وزیر ارشاد وضعیت وخیم عباس کیارستمی را به اطلاع دکتر هاشمی میرساند و متعاقب آن ما با دستور وزیر بهداشت بر بالین آقای کیارستمی حاضر شدیم. با توجه به شرایط، بیمار در وضعیت بحرانی شوک قرار داشت و ما با سطح هوشیاری درجه 3 که کمترین سطح هوشیاری برای یک بیمار است با وی مواجه شدیم. عفونت منتشر در خون آقای کیارستمی و فشار خون پایین، او را به دستگاه ونتیلاتور و تنفس نیازمند کرده بود. صبح روز 13 فروردین خود دکتر هاشمی نیز به اتفاق ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران به عیادت آقای کیارستمی آمدند و از نزدیک در جریان روند درمان وی قرار گرفتند. دکتر هاشمی بعد از اطلاع از وضعیت آقای کیارستمی روند درمان وی را به دقت تحت نظر داشت و در طول این مدت شش بار نیز به عیادت وی رفت.تیمی از دانشگاههای علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی برای این کار مامور شدند که این تیم متشکل از متخصص جراحی عمومی، فوق تخصص جراحی عروق، متخصص بیهوشی و فلوشیپ آی سی یو، فوق تخصص ریه و متخصص عفونی بود. همه اعضای تیم درمانی انتخاب شده از پزشکان صاحب نام کشور بودند که از آن جمله میتوان دکتر فاضل، دکتر حریرچی و دکتر ظفرقندی را نام برد. در طول مدت درمان آقای کیارستمی در بیمارستان جم، تمام مسائل درمانی با این گروه چک میشد و دستورات پزشکی تحت نظارت همین تیم برای بیمار انجام می شد. اما سرانجام کیارستمی پس از چند ماه طی کردن روند بیماری در ایران برای ادامه این روند به فرانسه فرستاده شد و پس از چند روز، در چهاردهم تیر ماه در فرانسه درگذشت. پس از درگذشت ایشان خبرهایی منتشر شد مبنی بر احتمال "خطای پزشکی" در روند معالجه عباس کیارستمی، به دنبال انتشار این خبر و حساسیت جامعه نسبت به مرگ کارگردان محبوبشان، کمپین پیگری پرونده پزشکی عباس کیارستمی توسط گروهی از سینماگران و علاقمندان عباس کیارستمی راهاندازی شد. هدف این کمپین پیگیری روند درمان عباس کیارستمی در ایران و فرانسه است و قصد دارد تا مشخص کند آیا در روند درمان این کارگردان قصور ی از طرف تیم پزشکی رخ داده است یا خیر؟
در ادامه این اخبار فرزند کیارستمی طی گفتگویی بارادیو فرانسه درمورد روند بیماری پدرشان و نارضایتی از تیم پزشکی در ایران صحبت کردند. وی گفت: که مرگ پدرش بر اثر "آمبولی" (لخته شدن خون) و سکته وسیع مغزی بوده است.
او اضافه کرد که خانواده کیارستمی از این پس «از راه درست» به اطلاعرسانی بیشتر در زمینه پرونده پزشکی عباس کیارستمی خواهند پرداخت و «برخورد احساسی» در این زمینه به کسی کمک نخواهد کرد.
احمد کیارستمی که با رادیو فرانسه گفتگو می کرد، بار دیگر با رد شایعه سرطان پدرش، گفت که امیدوار است پرونده عباس کیارستمی به عنوان «یک مشکل همگانی» به صورت «درستتر و ریشهایتر» پیگیری شود و این پیگیری «تأثیر مثبتی برای برداشتن این مشکل در جامعه پزشکی ایران» داشته باشد. فرزند این کارگردان گفت که موضوع فقط شخص پدرش نیست، بلکه «یک معضل بزرگتری است که باید به آن معضل نگاه شود و این که چگونه میشود این معضل برطرف شود». وی تأکید کرد که حل این «معضل پزشکی»، جزو وظایف وزارت بهداشت است.
حجتالله ایوبی معاون وزیر ارشاد، نیز در گردهمایی سینماگران به مناسبت درگذشت این کارگردان در موزه سینما در تهران گفت: «اگر قصوری در پروندهی پزشکی عباس کیارستمی رخ داده باشد، وزارت بهداشت خود به این موضوع رسیدگی میکند و نیازی نیست ما در ارشاد پرونده را پیگیری کنیم».
و در نهایت، دکتر علیرضا زالی طی نامه ای به معاون و دادستان انتظامی سازمان نظام پزشکی، دستور پیگیری و رسیدگی به پرونده پزشکی عباس کیارستمی را صادر کرد
در متن این نامه آمده است:
جناب آقای دکتر فتاحی
معاون محترم انتظامی
با تاثر و تاسف درگذشت غم انگیز هنرمند برجسته مرحوم عباس کیا رستمی از کارگردانان شناخته شده و هنرمندان مولف که با آثار فاخر خود موجب افتخار جامعه ایرانی در جهان بود موجی از حزن و اندوه را در میان ایرانیان بویژه هنردوستان ایجاد کرد.
نظر به اهمیت بررسی پرونده پزشکی ایشان و در راستای وظایف ذاتی سازمان نظام پزشکی به جنابعالی ماموریت داده می شود با استفاده از تمام ظرفیت و توان کارشناسی سازمان و تشکیل تیم خبره به طور ویژه ضمن بررسی دقیق پرونده پزشکی آن مرحوم به ارائه گزارش در اسرع وقت مبادرت نمایید.