پاسخ پزشکان به مرگ کیارستمی
داتیکان: امروز، (چهارشنبه24 تیر) نخستین جلسه کمیسیون تخصصی رسیدگی به پرونده کیارستمی با حضور بیش از ۲۰ نفر از اساتید برجسته رشتههای مختلف پزشکی، اعضای ارشد سازمان نظام پزشکی و همچنین پزشکان معالج او از دو بیمارستان مختلف آغازشد و پزشکان کیارستمی، به سوالات و ابهامات در خصوص پرونده بستری کیارستمی پاسخ دادند
به گزارش داتیکان: معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور درباره محتوای جلسه پرونده کیارستمی گفت: در این جلسه اعضای کمیسیون ویژه حدود 20 تا 30 سؤال و ابهام را درباره پرونده بستری مرحوم کیارستمی مطرح کردند.
عباس کیارستمی اواخر سال گذشته در پی شدت گرفتن مشکلات جسمی، با نظر پزشکان معالج در بیمارستان بستری شد و به دلایل متعدد، از جمله خونریزی داخلی، چهار عمل جراحی را پشت سر گذاشت. اولین عمل، عمل جراحی درمانی بود. دومین عمل به دلیل خونریزی داخلی صورت گرفت و سومین عمل برای برداشتن کیسه صفرا و آخرین عمل به دلیل عفونت پیشرفته بوده است. آنچنان که در ادامه روند درمان او رو به پیشرفت گزارش شد. به گفته مشاور وزیر بهداشت یک تیم پزشکی باتجربه پیگیر درمان عباس کیارستمی بود. وزیر بهداشت هم به ملاقات کیارستمی رفت و از نزدیک روند درمان او را دنبال کرد. کیارستمی پس از گذراندن دوره نقاهت در تهران برای ادامه درمان با آمبولانس هوایی کمپانی MK۲ با هزینه تهیهکننده فیلم آخرش که ساخته نشد، راهی فرانسه شد، اما پس از چند روز به دلیل لخته شدن خون، سکته مغزی کرد و در پاریس درگذشت. پس از اعلام خبر درگذشت این کارگردان مشهور ایرانی اخبار متناقصی در مورد قصور و کم کاری پزشکی در درمان او در داخل کشور منتشر شد، تا جایی که هم مردم و هم هنرمندان منتظر هستند که پس از بررسیهای کارشناسانه صحت و سقم این ماجرا مشخص و نتیجه نهایی اعلام شود.
پاسخ پزشکان در خصوص پرونده کیارستمی در اولین جلسه کمیسیون تخصصی رسیدگی به این پرونده
1. ما معتقدیم در فضای مجازی به دکتر میر بزرگ اهانت شده چرا که وی حدود 10 سال است عمل جراحی انجام نمیدهد؛ لازم است همه بدانند جراحی اول و دوم توسط میر پسر انجام شده است.
2. {ادعا میشود جراحی پولیپ روده بدون نتیجه آزمایش پاتولوژی انجام شده} پاتولوژی و آندوسکوپی 3 تا 5 مرتبه قبل از عمل از مرحوم کیارستمی به عمل آمده و تشخیص پولیپ روده بوده است اما به خاطر نوع پولیپ باید وی تحت عمل جراحی باز قرار میگرفت
3. دو عمل اولیه (عمل اول و دوم) را پزشک معالج یعنی دکتر میر انجام داده است. خود دکتر میر در عمل اولیه قسمتی از روده بزرگ را برداشته اما بیمار 3 روز بعد از عمل جراحی دچار خونریزی میشود و مجدداً جراحی دوم کنترل خونریزی توسط دکتر میر انجام شده است.
4. دکتر میر در عمل سوم و چهارم حضور نداشته و جراحی توسط کمک جراح وی و پزشک جراح دیگر انجام شده است.
5. پزشک معالج مرحوم کیارستمی ادعا کرده که تا روز 28 اسفند در بیمارستان جم حضور داشته و بنا به دلایلی در عملهای بعدی حاضر نشده است که البته این ادعا به بررسی دقیق نیاز دارد.
6. طبق قانون پزشک معالج باید از اول تا آخر مراحل درمان در کنار بیمار باشد
پزشک معالج مرحوم کیارستمی تنها با اذن و هماهنگی با بیمار میتوانست عمل سوم و چهارم را به جراح دیگر بسپارد اما هنوز مشخص نیست آیا مرحوم کیارستمی چنین درخواستی داشته یا خیر.
7. مرحوم کیارستمی به هیچ عنوان مبتلا به سرطان نبود. بیماری پولیپ روده جزو بیماریهایی است که ممکن است در آینده تبدیل به سرطان شود.
8. وی به دلیل بیهوشیهای متعدد ضعیف شده بود با این حال پیش از رفتن به فرانسه وضعیت جسمانیاش مساعد بود و نظر پزشک مشاور و معالج این بود که کیارستمی مرحله بد بیماری را گذرانده است.
9. خانواده مرحوم کیارستمی روز شنبه برای ارائه جزئیات بیشتر به جلسه کمیسیون ویژه دعوت میشوند
10. برخی ادعا میکنند چون مرحوم کیارستمی همزمان با تعطیلات آخر سال به بیمارستان مراجعه کرده پزشک جراح در بیمارستان حضور نداشته ما این ادعا را کذب محض میدانیم