نظر اژهای درباره بگمبگمهای احمدینژاد
داتیکان: اژهای در نشست خبری، درباره تخفیفهای نامتعارف شهرداری، قاچاق کالا، فیشهای حقوقی وآخرین وضعیت پرونده بانک، صحبت کرد و افزود: درباره تخفیفهای نامتعارف شهرداری گزارشی از سوی سازمان بازرسی به شهرداری داده شده که شهرداری جواب دهد ولی هنوز جوابی نیامده است.
به گزارش داتیکان به نقل از شرق: سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به موضوع فیشهای حقوقی گفت: «همه در اینباره حرف زدیم، اما اینکه چه کردیم و چه میخواهیم بکنیم در عمل مشخص میشود». حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای در صدویکمین نشست خبری خود ادامه داد: «آنچه که در رابطه با اقدامات دولت نقل شده، این است که گفتهاند ما ١٥ نفر را عزل و جابهجا کردیم و یکسری هم استعفا دادند و البته یک مصوبهای را هم دولت گذراند و متعاقب آن بخشنامه برای تعدادی از مدیران کرد تا سقفی را تعیین کند و از این بهبعد مبلغ اضافی کسی دریافت نکند که این کار مثبتی بود. کار دیگر این بود که گفتهاند سعی میکنیم کسانی که متخلفاند و جرمی را انجام دادهاند به قوه قضائیه معرفی کنند...
که تا این لحظه یک مورد از ناحیه دولت هم به قوه قضائیه معرفی نشده و همچنین بیان نشده که چقدر افراد پول را برگرداندهاند». محسنیاژهای با تأکید بر اینکه ما گزارش رسمی و غیررسمی در این جهت که فردی از ناحیه دولت در رابطه با این موضوع خلاف کرده باشد و به قوه قضائیه معرفی شده باشد نداشتهایم، ادامه داد: «آیا واقعا این ١٥ نفر بودند که حقوق غیرشرعی و غیرقانونی دریافت میکردند؟ این سؤال برای من هم وجود دارد که فقط این ١٥ نفر بودهاند».
نباید نگران امحای کالای قاچاق بود
محسنیاژهای خاطرنشان کرد: «دادستانهای ما اعم از دادستان تهران و سایر دادستانها مضایقه نکنند که اگر کالایی امحا شود چه بکنند. نگویند که کالا قیمت دارد، مگر ساختمانی که تخریب میشود و حکم قلعوقمع دارد، قیمت ندارد. مسلما کالای قاچاق ضررش بیش از ساختمان غیرمجاز است. نگویید ماشین لوکس است و میخواهیم آن را عودت بدهیم. نمیتوانید آن را عودت بدهید و نمیتوانید آن را صادر کنید، مگر کالای قاچاق را میتوان مسترد کرد؟» سخنگوی قوه قضائیه تأکید کرد: «مبارزه با قاچاق کالا را با بهانههای مختلف کمرنگ نکنید. ما به همه دادستانها میگوییم که حامی شماییم، کشور، قانون، دولت و مجلس حامی شماست و فرمایشات مقام معظم رهبری هم در این زمینه است؛ لذا در مبارزه با قاچاق کالا سعی کنید آن را کمرنگ نکنید».
تأیید بازداشت فؤاد صادقی
محسنیاژهای در پاسخ به سؤالی مبنیبر صحت خبر منتشره در برخی رسانهها درباره بازداشت مشاور رسانهای رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: خبر بازداشت صحیح است، اما نمیدانم که این موضوع مربوط به پرونده قبلی است که ایشان داشته و محکوم شده بود یا اتهام دیگری دارد، اما میدانم به دادسرا احضار شده بود».
فرد بازداشتی از تیم هستهای با وثیقه آزاد شد
او در رابطه با سؤال خبرنگاری دیگر مبنیبر اینکه اخیرا یکی از نمایندگان مجلس در رابطه با عامل نفوذی در تیم مذاکرات هستهای که فردی جاسوس بوده و دوتابعیتی هم بوده، اظهاراتی داشته، آخرین وضعیت این پرونده چیست؟ پاسخ داد: «اصل دستگیری درست است. اتهاماتی که شما مطرح کردید، اینکه اثبات شود یا نشود مورد دیگری است، ولی اصل تحتتعقیب قراردادن و با قرار وثیقه آزادشدن این فرد صحیح است». سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنیبر آخرین وضعیت پرونده موسوم به شیخ استخاره پاسخ داد: «پرونده در دادسرای ویژه روحانیت است، اما در این مورد گفتهاند حکم فرد اجرا نشده و در زندان است؛ از جزئیات خبر ندارم».
امام کوچکترین تخلفی از موازین شرعی نمیکرد
محسنیاژهای در رابطه با سؤال خبرنگاری مبنیبر اینکه نظرتان در رابطه با فایل صوتیای که اخیرا منتشر شده، چیست؟ گفت: «امام بزرگوار ما آنچنان مقید به موازین بود که همه دوست و دشمنان میدانستند که کوچکترین تخلفی از موازین شرعی نمیکردند و آنچه انجام دادند واقعا صحیح بوده. در رابطه با فایل صوتی، مراجع مربوطه در حال بررسی هستند. سال ٦٥ بود از جمله قتلهایی که گروه مهدی هاشمی انجام داد یک پدر و پسر بود. آن زمان پرونده قضائیاش را من انجام میدادم وقتی اعتراف کردند و محل جنازهها را گفتند به آنجا رفتیم که فیلمبرداری هم شد و همین آقایی که در همین فایل صوتی صحبت کرده، معترض بود که چرا به مردم این موضوع را اطلاع دادید. در آن زمان قرار بر کشتن پدر بود که هنگامی به مهدی هاشمی میگویند پسر هم هست میگوید، پسر را هم بکشید». او گفت: «منافقین کسانی بودند که برخلاف همه قوانین عادی و بینالمللی، با دشمن خارجی متجاوز، رژیم بعثی صدام همدست شدند و از هر کمکی به رژیم بعثی عراق کوتاهی نکردند. امروز افرادی در مقام تطهیر این افراد هستند که جنایت آنها اگر گفته شود، یک مثنوی هفتادمن میشود. نسل امروز نمیتواند برخی جنایتهای آنها را که با همدستی دشمنان ما از آن روزها تا به امروز انجام شده است، قبول کند. آنها توطئه و خیانت میکنند».
یاسین رامین با اتهامات مالی در زندان است
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤال خبرنگاری درباره آخرین وضعیت پرونده شرکت دارویی وابسته به هلالاحمر و پرونده یاسین رامین گفت: «این فرد با قرار وثیقه سنگین تحت نظر و بازداشت است و پروندهاش در حال رسیدگی است. اتهامات او هم مالی است». محسنیاژهای در پاسخ به سؤالی مبنیبر اینکه با توجه به انتشار فایل صوتی آیتالله منتظری و اینکه آقای مطهری گفته آقایان نیری، پورمحمدی و رئیسی که در آن زمان بودند درباره ابهامات این موضوع توضیح دهند، آیا قوه قضائیه آمادگی دارد ابهامات را تشریح کند؟ گفت: «اگر ابهامی است باید آن را مطرح کنند، نگفتهاند که ابهام در این موضوع چه بوده است. ما که ابهامی نداریم؛ هر که ابهام دارد مطرح کند».
شهرداری هنوز به گزارش سازمان بازرسی پاسخ نداده است
محسنیاژهای در پاسخ به سؤال خبرنگار «شرق» درباره گزارش اخیر سازمان بازرسی کل کشور درباره شهرداری تهران و واگذاری املاکي در شمال شهر تهران با شرایط غیرمتعارف به مدیران شهرداری و برخی اعضای شورای شهر و تشکیل پرونده دراینباره گفت: «این موضوع در مرحله ابتدایی است. گزارشی از سوی سازمان بازرسی به شهرداری داده شده که شهرداری جواب دهد ولی هنوز جوابی نیامده و پرونده قضائی هم دراینرابطه تشکیل نشده است. زمانی که گزارشی به سازمان بازرسی کل کشور برسد، این سازمان در جاهایی که صلاحیتش است وارد میشود. گزارش هم تا زمانی که نهایی نشود و به امضای رئیس سازمان بازرسی نرسد، گزارش رسمی نیست. این گزارشها طبقهبندی شده است. اگر هم تخلفاتی از گروههایی صورت گرفته باشد برای دستگاهها ارسال میشود که تخلف صورت گرفته است و اگر هم جرمی واقع شده باشد به قوه قضائیه ارائه میشود». او تأکید کرد: «در موضوع گفتهشده هنوز گزارش نهایی داده نشده و هنوز هم شهرداری پاسخی به سازمان بازرسی نداده است. گویا در برنامه ٢٠:٣٠ شهرداری از خود دفاع کرده و گفته هر کاری که کرده طبق ضابطه بوده است».
توهین به مقامات نیاز به شاکی خصوصی ندارد
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به تهمتهای اخیری که به دولت آقای روحانی زده میشود و مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور نیز اعتراض کردهاند که چرا قوه قضائیه و دادستان به موضوع وارد نمیشود، آیا قوه قضائیه تصمیم دارد که به موضوع توهین به رئیسجمهور و دولتمردان وارد شود و آیا دولت شکایتی دراینباره کرده است؟ گفت: «توهین به مقامات نیاز به شاکی خصوصی ندارد و مدعیالعمومی میتواند به آن وارد شود. فردی که در رابطه با این موضوع توهین کرده در دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت باید مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا این امر در صلاحیت ذاتی دادستانی تهران نیست. اطلاع ندارم که آیا دادستان ویژه روحانیت در این رابطه اقدام کرده است یا خیر.
همچنین نمیدانم که دولت شکایتی را در این رابطه کرده یا خیر؛ زیرا اگر شکایتی شده باشد به دادسرای ویژه روحانیت میرود».
کمیتهای درباره حصر تشکیل نشده است
معاوناول قوه قضائیه در پاسخ به اين سؤال که در دو هفته اخیر مطلبی در رسانهها مطرح شده مبنی بر تشکیل کمیته سهنفره متشکل از جنابعالی، شمخانی و معاون وزیر اطلاعات که مسئول بررسی موضوع حصر شوید و چهار راهکار در آن ارائه شده است، خروجی این جلسات چه بوده است؟ گفت: «خیر. کمیتهای در این رابطه وجود ندارد. من عضو هیچ کمیتهای نیستیم و الان این مطلب را از شما میشنوم».
٢ وزیر اموال کامل خود را اعلام نکردند
محسنیاژهای در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در معرفی اموال مسئولان برخی از وزرای دولت یازدهم از معرفی اموال خود خودداری کردهاند؟ آیا این موضوع صحت دارد گفت: «در دولتهای مختلف این اتفاق میافتد و هنوز هم دو نفر از وزرا لیست کامل اموال را ارائه ندادند، البته لیستی را دادهاند که ناقص است». او افزود: «حدود سه سال از این موضوع میگذرد و هنوز لیست اموال مسئولان کامل نشده است و باید قبل از اینکه دوره به پایان برسد لیست اموال را ارائه بدهند و ازسویدیگر در پایان دوره فعالیت خود باید لیستی را ارائه دهند».
آخرین وضعیت پرونده بانک ملت
محسنیاژهای در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در پرونده بانک ملت، فردی حدود سههزارو ٧٠٠ میلیارد تومان وام گرفته و معوقه وام هم نزدیک به همین مبلغ است، اقدامات قوه قضائیه دراینزمینه چیست؟ گفت: «چهار نفر قبلا دراینزمینه بازداشت شده بودند که از زمان قبلی تاکنون هم یک نفر دیگر بازداشت شده و مجموعا پنج نفر در این رابطه بازداشت شدهاند. معوقه این فرد هزارو ٢٠٠ میلیارد تومان بوده و بعد از معوقات هم تسهیلات جدیدی را از دو بانک ملت و بانک دیگری به همین مبلغ گرفته است که مجموعا دوهزارو ٤٠٠ میلیارد تومان میشود که از این مبلغ ٤٢٠ میلیارد تومان توقیف شده و در اختیار است».
درخواست اعاده دادرسی توسط خانواده مهدی هاشمی
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه اخیرا اخباری مبنی بر تلاش خانواده مهدی هاشمی در راستای توقف اجرای حکم شنیده شده و اینکه درخواست اعاده دادرسی مطرح شده است، همچنین شنیده شده که در این اقدامات به دو گزارش از سازمان بهینهسازی مصرف سوخت و دیوان محاسبات استناد کردهاند، آیا در زمان رسیدگی به پرونده گزارش این دو سازمان مطرح نشده بود که اکنون به این دو گزارش استناد شده است؟ گفت: «به طور طبیعی کسانی که زندانی دارند تلاش میکنند زندانی خود را از زندان بیرون بیاورند و درخواست اعاده دادرسی دارند. خانواده هاشمی اعاده دادرسی را مدتی پیش انجام دادهاند که اگر به استناد آیین دادرسی باشد به دیوانعالی کشور میرود و اکنون هم این اعاده دادرسی به دیوانعالی رفته و دیوان پرونده را برای بررسی خواسته است». محسنیاژهای یادآور شد: در قانون هفت مورد است که اگر یکی یا چند تا از آنها باشد، امکان اعاده دادرسی فراهم میشود. یکی همین است که اگر کسی در زمان رسیدگی به پرونده مدرکی برای دفاع از خودش نداشته باشد و بعدا آن مدرک را به دست آورد. به عنوان مثال کسی علیه شما شکایت میکند که وجهی را به صورت امانت به شما داده، اما شما آن را برنگرداندهاید، درحالیکه شما پول را پرداخت کردهاید؛ اما رسید آن را ندارید؛ بنابراین نمیتوانید موضوع را ثابت کنید و محکوم میشوید، ولی بعدها مدرکی را به دست میآورید که میتوانید با استفاده از آن درخواست اعاده دادرسی بدهید». او اضافه کرد: «درخصوص این پرونده اینکه مدارکی ارائه شده یا نه اطلاع ندارم، اما همان موقع بحث سازمان بهینهسازی سوخت مطرح بوده و هرآنچه میتوانستند را گفتهاند و درباره دیوان محاسبات هم اطلاع ندارم و نمیدانم مدارکی که استفاده شده چه چیزی است یا به چه بندی استناد کردهاند. طبیعتا اگر مدرک تکراری باشد قابلقبول نیست، اما درصورتیکه مدرکی را ارائه دهند که تاکنون وجود نداشته، آن مدرک مورد قبول است».
نظر اژهای درباره بگمبگمهای احمدینژاد
محسنیاژهای در رابطه با سؤال خبرنگار دیگری مبنیبر اینکه آخرین وضعیت پرونده احمدینژاد و اینکه با سخنگوی کمیسیون اصل ٩٠ صحبت داشتم که معتقد است پرونده وقتی به قوه قضائیه ارجاع میشود نتیجه باید تا یک ماه اعلام شود. زمانی برای کمیسیون محرز میشود که تخلفی انجام شده باشد و اینکه وکیل آقای احمدینژاد گفتهاند تا کنون وی به دادگاه احضار نشده است آیا این موضوع صحت دارد؟ و این صحت دارد که برخی بگمبگمهای احمدینژاد مربوط به قوه قضائیه است؟ گفت: من اعلام میکنم هرکس هر چیزی درباره من و قوه قضائیه دارد بگوید. اینکه کسی مدام بگم بگم کند و چیزی نگوید، یعنی چیزی برای گفتن ندارد. مسائل مربوط به مجلس دو گونه است؛ یکی مسائل و گزارشاتی است که انجام میشود و در مجلس قرائت و تصویب میشود یا اینکه کمیسیون اصل ٩٠ خودش پرونده را برای دستگاه قضائی ارسال میکند. این دو متفاوت است. همچنین باید گفت بعضی موارد تخلف است. اگر تخلف باشد دستگاه قضائی به تخلف رسیدگی نمیکند، به جرم رسیدگی میکند. اما در رابطه با رئیسجمهور تخلف او از قانون در دیوان عالی کشور بررسی میشود و اگر احراز شود او تخلف کرده میتواند رأی به عدم صلاحیت او بدهد. اگر جرمی انجام داده باشد به دادسرا نمیرود و مستقیما به دادگاه میرود در بعضی موارد شکایتهای او دارای شاکی خصوصی بوده. یک مواردی از کمیسیون اصل ٩٠ آمده و دو مورد هم از خود مجلس آمده؛ اینها در شعبه مربوط در حال رسیدگی است و هنوز منتج به نتیجه نهایی نشده است».