فیلم برداری از مصدومین مجازات دارد
داتیکان: سرپرست دادسرای ناحیه 6 مشهد اظهار داشت، بر اساس قانون، کسانی که با مشاهده مصدومین حوادث تصادف و غیره، کمکی به ایشان نکنند مورد مجازات قرار خواهند گرفت.
به گزارش داتیکان به نقل از میزان، معاون دادستان مشهد ضمن انتقاد از رفتار مردم در مواجهه با صحنه تصادفات رانندگی و حوادث از مجازات برای عدم کمک به مصدومین خبر داد.
وی گفت: بر اساس قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی هرکس شخص یا اشخاصی را در معرض خطر جانی مشاهده کند و بتواند با اقدام فوری خود یا کمک طلبیدن از دیگران یا اعلام فوری بهمراجع یا مقامات صلاحیتدار از وقوع خطر یا تشدید نتیجه آن جلوگیری کند و باوجود استمداد یا دلالت اوضاع و احوال بر ضرورت کمک از اقدام به این امر خودداری کند به حبس تا یک سال و یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.
بخشی محبی ادامه داد: بر همین اساس مسئولان مراکز درمانی اعم از دولتی یا خصوصی که از پذیرفتنشخص آسیبدیده و اقدام به درمان او یا کمکهای اولیه امتناع نمایند به حداکثر مجازات ذکر شده محکوم میشوند.
وی با اشاره به اینکه مامورین انتظامی نبايد متعرض افرادی شوند که مصدومان را به مراکز درمانی منتقل می کنند ، تصریح کرد : براساس قانون ممنوعیت بازداشت کسانی که مصدومین را به مراکز درمانی منتقل می کنند نگهداری و بازداشت کسانی که مصدومین را به مراکز درمانی وغیره منتقل می کنند توسط مراجع مذکور ممنوع است مگر اینکه خود فرد یا مصدوم یا افراد دیگری او را مقصر قلمداد کنند و یا دلایل و قرائندیگری دلالت بر انتساب اتهام به وی نماید.
معاون دادستان مشهد در ادامه بیان کرد: صرف رساندن مصدوم به مرکز درمانی دلیل بر انتساب اتهام به اشخاص نمی شود و ضابطین باید نسبت به این مساله دقت داشته باشند .
سرپرست دادسرای ناحیه 6 مشهد گفت: تا چند سال پیش اگر خطری برای اشخاص در حوادث غیر مترقبه پیش می آمد مردم حاضر در صحنه به سرعت برای کمک به حادثه دیدگان اقدامات لازم را انجام می دادند اما وجود شبکه های اجتماعی و دوربین های فیلمبرداری باعث شده است شهروندان در این موارد به جای کمک به هم نوع خود به سرعت تلفن همراه خود را از جیب درآورند و شروع به فیلم برداری از صحنه زجر کشیدن حادثه دیدگان بکنند و این در حالی است که چندی پیش فیلمی در فضای مجازی منتشر شد و خودرویی در حال سقوط به دره بود و راننده درحالی که به تنهایی سعی در نگه داشتن و متوقف ساختن آن داشت و از مردم درخواست کمک می کرد اما تمام افراد حاضر در صحنه در حال فیلم گرفتن بودند و در نهایت خودرو به داخل دره پرت شد و صحنه بسیار دردناک و متاثر کننده ای ایجاد شده بود.
وی ادامه داد: بخشی از این رفتار ناشی از ترس و نگرانی مردم در عکس العمل ضابطین و نیروی انتظامی است چرا که این ذهنیت برايشان پیش آمده است که اگر شخصی را به بیمارستان برسانند متهم ردیف اول هستند و در برخی موارد با رفتارهای بد و حتی زننده ای هم مواجه و به همین علت دچار بی اعتمادی و بی تفاوتی شده اند لذا مامورین نیروی انتظامی و ضابطین مستقر در بیمارستان باید در نحوه برخورد با مردم تا حدودی تجدید نظر کنند.
قاضی بخشی محبی افزود: همه ما در کمک به هم نوع خود مسئول هستیم و نباید از کنار خطراتی که رخ می دهد بی تفاوت عبور کنیم كه اين مهم جز با ارتقاء سطح فرهنگ وآموزش همگانی ميسر نخواهد بود.