همایش ملی پیشگیری از قاچاق کالای سلامت
داتیکان: القاصی از برگزاری همایش ملی با محوریت دستگاه قضایی با موضوع پیشگیری از قاچاق کالای سلامت محور و با مشارکت نیروی انتظامی، استانداری، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ستاد مبارزه با قاچاق شیراز، اتاق بازرگانی و سایر دستگاهها خبرداد.
به گزارش داتیکان به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان فارس علی القاصی با اشاره به اینکه این همایش با برنامه ریزیهای معاونت اجتماعی و پیشگیری استان فارس پیش بینی شده، اظهار داشت: با توجه به اینکه امسال به نام سال اقتصاد مقاومتی- اقدام و عمل نامگذاری شده دستگاه قضایی این استان بر آن شد که در عمل و اقدام بررسی و ارزیابی از عملکردهای دستگاه های متولی داشته باشد.
رئیس کل دادگستری فارس با اشاره به اینکه دستگاه قضایی متولی اقتصاد مقاومتی نیست، بیان کرد: هرچند که دستگاه قضایی در این حوزه فعالیت دارد اما باید همه دستگاه ها و مردم در راستای تحقق این نیاز اساسی جامعه مشارکت داشته باشند.
وی با بیان اینکه دستگاه قضایی در قالب این همایش به بررسی عملکرد دستگاه های متولی می پردازد، افزود: یکی از موضوعات اساسی که اقتصاد مقاومتی را تحت شعاع قرار داده موضوعات تاثیر قاچاق کالا بر اقتصاد است زیرا این موضوع به صورت مستقیم برروی اقتصاد نقش دارد از این رو باید فعالیت های اقتصادی را در حوزه اقدام و عمل مورد بررسی قرار داد.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس با اشاره به اینکه با برگزاری این همایش میتوان پی برد که اقتصاد سالم را چه موضوعاتی خدشه دار می کند، گفت: اگر میخواهیم اقتصادی پویا، مشروع و زنده داشته باشیم باید روزنه های فساد و آلودگی را از مجموعه اقتصاد بزداییم.
القاصی از فساد به عنوان یکی از موضوعاتی یاد کرد که اقتصاد داخلی، تولید و چرخه را دچار مشکل کرده و اظهار کرد: یکی از این موضوعات مسئله قاچاق کالا و ارز است زیرا اگر چرخه تولید و عرضه کالا و ورود از نظارت دولت و از چارچوب قانون خارج شود اقتصاد دچار نا به سامانی و فساد می شود بر این اساس است که رهبر معظم انقلاب تاکید زیادی بر این داشتند که کالای قاچاق از زمان ورود تا عرضه باید آماج مبارزه و حملات قرار گیرد.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه برخورد با قاچاق سازمان یافته، تاکید کرد: ایشان از قاچاق به عنوان سم تولید داخلی یاد کردند که این نشان دهنده اهمیت مبازره با قاچاق کالا است.
رئیس کل دادگستری استان فارس افزود: از دیگر مواردی که چرخه تولید را تحت تاثیر قرار میدهد فساد اقتصادی است که نقش اساسی را در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد. از این رو همه ما باید از تمام ظرفیتها و داشتههای خود در بحث پیشگیری و همچنین در بحث مقابله و برخورد استفاده کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اقدامات و فعالیتها در حوزه قاچاق کالا باید به صورت علمی، هدفمند و با برنامهریزی باشد، گفت: دستگاه قضایی استان تلاش دارد با برگزاری این همایش ملی بررسی کند که دستگاه ها در عمل و اجرا چه اقداماتی انجام داده اند.
رئیس کل دادگستری فارس گفت: رویکردهای این همایش ملی، نظری و عملی است تا نگاهی به کارنامه نهادهای متولی در حوزه مبارزه با قاچاق کالای سلامت محور داشته و از منظر حقوقی این موضوع بررسی و راهکارهایی را از حیث حقوقی و انتظامی در این حوزه ارائه داد.
القاصی با اشاره به اینکه با برگزاری همایش پیشگیری از قاچاق کالای سلامت محور در آینه اقدام، عمل و خروجی دستگاه ها مورد بررسی قرار میگیرد، ادامه داد: در این همایش گزارش عملکردی نهادهای مرتبط با قاچاق کالای سلامت محور مورد بررسی قرار می گیرد و اگر دستگاهی نتواند عملکرد خود را ارائه دهد مستندسازی شده و به مرکز اعلام میشود.
وی یکی از موارد قاچاق کالای سلامت محور را لوازم بهداشتی و آرایشی در کشور دانست و افزود: امروزه با وجود اینکه لوازم آرایشی و بهداشتی بسیار زیاد استفاده میشود اما بسیار مورد استقبال قرار میگیرد. بر اساس گزارش ها بیش از 80 درصد از لوازم آرایشی به صورت غیرمجاز وارد کشور میشود که هم به تولید داخلی آسیب و ضربه زده و هم سلامت و بهداشت را مورد تهدید و آسیب قرار داده است.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان فارس با اشاره به اینکه در این همایش تلاش بر این است كه گفتمان صحیح و پاسخگویی در قبال دستگاههایی که در این بخش فعالیت دارند، ایجاد شود، اظهار کرد: از همه علاقه مندان و اساتید دانشگاه و مردم درخواست شد تا مقالاتی که در حوزه قاچاق کالای سلامت محور ارائه و به دبیرخانه ستاد پیشگیری از وقوع جرم ارسال کنند.
القاصی تصریح کرد: مقالات ارسال شده به دبیرخانه با حضور اساتید مورد بررسی و کنکاش قرار گرفت و نفرات برتر که از بعد نظری و عملی راهکارهای مناسبی ارائه کرده بودند معرفی شدند و در نهایت با ارزیابی این مقالات پیشنهادات توسط کارگروههای تخصصی ارائه می شود تا ارزیابی درستی از عملکرد و وظایف دستگاههای متولی داشته باشیم.
القاصی با اشاره به اینکه همه باید در قبال این وظیفه ملی پاسخگو باشند، تاکید کرد: این پدیده نیازمند عزم ملی و عمومی است و یک دستگاه به تنهایی قادر به رفع و مقابله نیست، اگر بخواهیم یک تولید داخلی عاری از ویروسهای بیرونی باشد، همه دستگاههایی که در چرخه تولید کالا و در فرآیند نظم و امنیت و... نقش دارند بايد به این موضوع منسجم و هماهنگ ورود کنند.
وی دستاورد عمل کردن تمامی دستگاه ها به وظایف خود را سبب رونق بخشیدن به تولیدات داخلی، رقابت با کالاهای خارجی، رفع بیکاری و در نهایت به دست آمدن آرامش و امنیت واقعی در جامعه دانست.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس نیز با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در حوزه مبارزه با قاچاق کالا گفت: دستگاه قضایی در حوزه مبارزه با قاچاق کالا مسئولیت مستقیم ندارد و فقط در رسیدگی و برخوردهای قضایی نقش دارد اما در عمل به منویات رهبر معظم انقلاب دستگاه قضایی فارس بر آن شد که همایشی را در این حوزه برگزار کند.
احمد رحمانیان در خصوص چرایی برگزاری این همایش با موضوع سلامت محور افزود: این همایش اولین همایشی است که با موضوع قاچاق کالای سلامت محور برگزار میشود که به دلیل تاثیرات سوء فراوانی که قاچاق در سایر حوزهها به ویژه سلامت افراد دارد، به اين مقوله میپردازد.
وی با اشاره به اینکه این همایش سخنرانی محور نیست، اظهار داشت: یکی از اهداف این همایش ارزیابی کارنامه دستگاه هاست زیرا در فصل دوم قانون مبارزه با قاچاق کالا به پیشگیری اشاره شده و وظایف هر دستگاه در این حوزه مشخص شده است.
این مقام مسئول از ارسال 108 مقاله به دبیرخانه این همایش خبرداد و گفت: از این تعداد مقاله 86 مورد پذیرش 48 مقاله پوستر و 35 مقاله در کارگروه بررسی خواهد شد.
رحمانیان ارائه راهکار اجرای تکالیف دستگاه ها که در قانون به آن اشاره شده را از دیگر اهداف این همایش دانست و گفت: در کارگروهها، مشکلات در خصوص تدوین و قانون گذاری مورد بررسی قرار میگیرد.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس با اشاره به اینکه 100 مهمان از خارج از استان در این همایش شرکت می کنند، بیان کرد: این همایش روز چهارشنبه مورخ 14 مهرماه در تالار حافظ برگزار میشود.
در این همایش مسئولان ملی و استانی، معاونان پیشگیری از وقوع جرم دادگستریهای سراسر کشور و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا نیز حضور دارند.