ایران روسیه موافقتنامه گمرکی
داتیکان: بهارستان نشینان، با 142 رای موافق، لایحه موافقتنامه بین ایران و روسیه در زمینه همکاری و کمک متقابل اداری درامور گمرکی را به تصویب رساندند
به گزارش داتیکان به نقل از خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه 2 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه در زمینه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی با 142 رأی موافق، 5 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
بنابر این گزارش نادر قاضیپورنماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ضمن تسلیت وفات مرحوم موذنزاده اردبیلی، در مخالفت با لایحه فوق، گفت: روسیه را کشوری قابل اعتماد نمیدانم و معتقدم نمیتوان به طور دائم به آن اعتماد داشت و میترسم پیمانشکنیهای آنها تکرار شود لذا باید علل مطمئنی برای این قرارداد وجود داشته باشد تا اموال ایرانیان حفظ شود.
همچنین محمدحسین قربانی در موافقت با این لایحه، گفت: این لایحه شفافیت در امور گمرکی، جلوگیری از تخلفات گمرک، امنیت زنجیرههای اقتصادی ایران با جهان،کاهش تشریفات گمرکی، تبادل اعتبارات و تجربیات بین دو گمرک و ... را برای ایران به دنبال دارد.
نماینده آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس شورای اسلامی همچنین ادامه داد: روسیه در شرایط تحریم به سمت ایران آمد و برای کشور مسیر سبزی ایجاد کرد و در پی این مسیر میتوان با بسیاری از کشورها ارتباط برقرار کرده و حتی برای ایران تخفیف تعرفهای در نظر گرفت.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پاسخ به مخالفت قاضیپور گفت: روسیه امروز در عرصههای بینالمللی برای ایران و خاورمیانه مفید فایده است و معتقدم لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدراسیون روسیه از ابعاد سیاسی و اقتصادی همچون آسان کردن تعرفهها و امور گمرکی برای ایران فواید بسیاری به دنبال دارد.
همچنین مسعود کرباسیان، رئیس کل گمرک ایران با تأکید بر اینکه روابط ایران با کشورهای همسایه در پی این توافقنامه قانونمند میشود، گفت: در شرایط فعلی که نگاه روسیه به کشور ایران است و سفرهای مقامات این را به خوبی تأیید می کند خصوصاً در زمینه زنجیره ارز، تبادل الکترونیکی اطلاعات این موضوع مشهود است.
رئیس کل گمرک ایران ادامه داد: صادرکنندگان ایران نسبت به قبول کالاهای ایرانی توسط روسها نگرانی داشته که در این موافقتنامه به این موضوع نیز پرداخته شده است. این در حالی است که ایران با بیش از 70 کشور موافقتنامه امضا کرده است که قطعاً این موافقتنامهها به توسعه روابط ایران با دیگر کشورها خصوصا در زمینه صادرات کمک میکند.