بانك اطلاعات هويت ژنتيك ايران از مجرمان خطرناك نمونهگيري می کند
چهارمين جلسه هيأت مديره بانك اطلاعات هويت ژنتيك ايران صبح دیروز با حضور دكتر جهانگير رييس سازمان زندانها و اقدامات تأميني كشور، دكتر الفت معاون اجتماعی و پيشگيری از وقوع جرم قوه قضائيه، آقاي فتحي معاون رييس پليس آگاهي ناجا، دكتر خارا رييس مركز تشخيص هويت ناجا، معاونين سازمان پزشكي قانوني كشور و ساير اعضاي هيأت مديره بانك ژنتيك در سالن جلسات حوزه رياست سازمان پزشكي قانوني كشور برگزار شد.
رييس سازمان پزشكي قانوني كشور در این جلسه گفت: بانك اطلاعات هويت ژنتيك ايران با آغاز نمونه گيري از اولين گروه زندانيان هدف رسما وارد فاز عملياتي شده و لازم است نمونهگيري از گروههاي هدف را با استفاده از تمام ظرفيتها و با سرعت بيشتري انجام دهد.
احمد شجاعي گفت: مراحل اوليه و مقدماتي تشکیل این بانک انجام شده است و در سال آينده باید میزان تأثیرگذاری نمونه گيري و تهيه پروفايل هاي ژنتيكي از جهت پيشگيري از وقوع جرايم و به ويژه تكرار جرم توسط مجرمان سابقهدار مورد ارزيابي قرار گيرد.
وی اضافه کرد: راه اندازي و فعاليت بانك ژنتيك، بخشي از دغدغه ها در حوزه پيشگيري از جرايم را پوشش مي دهد؛ هرچند با تشكيل اين بانك تمام مشكلات كشور در حوزه وقوع جرايم برطرف نمي شود اما مي تواند در پيشگيري از وقوع و تكرار جرايم مؤثر باشد.
رييس سازمان پزشكي قانوني كشور با اشاره به تأمين اعتبار و فراهم شدن زير ساختهاي مورد نياز بانك ژنتيك خواستار همكاري و تعامل بيشتر سازمانهاي ذيربط به منظور تعيين اولويت، نمونهگيري و ذخيره پروفايلها در بانك اطلاعات هويت ژنتيك ايران شد.
وی خاط نشان شد: به منظور تحقق اهداف بانك لازم است نمونهگيري ها به شكل جدي تر و در تعداد بيشتر از زندانيان گروه هدف به عمل آيد و سازمان زندانها آماده هر گونه همكاري در سراسر كشور براي فراهم كردن شرايط نمونه گيري از زندانيان است.
دکتر الفت معاون اجتماعی و پيشگیری از وقوع جرم قوه قضائيه نيز در اين جلسه خاطرنشان كرد: براي اثربخش بودن هر چه بيشتر فعاليت هاي بانك پيشنهاد مي شود نمونهگيريها عمدتا در حوزه جغرافيايي استانهاي جرم خيز و با اولويت جرايم خطرناك متمركز شود تا به نتيجه بهتري در تحقق اهداف از جمله پيشگيري از وقوع و تكرار جرم دست يابيم.
وي بر لزوم اطلاع رسانی در مورد فعاليتهاي بانك تأکید کرد و افزود: مجرمان باید از تشكيل چنين بانكي مطلع شوند و بدانند كه در صورت تكرار جرم به راحتي قابل شناسايي خواهند بود.
دكتر الفت اظهار اميدواري كرد: با همكاري و هماهنگي تمامي دستگاه هاي ذيربط شاهد فعاليت گستردهتر بانك ژنتيك و تأثير آن در كنترل و پيشگيري از جرايم باشيم.