نرخ تورم باید تعیین کننده افزایش جرایم رانندگی باشد
نماینده مردم تفرش در خصوص جریمه ها بر این باور است: افزایش جریمه ها می تواند منجر به کاهش تخلفات رانندگی شود، به نظر می رسد یکی از مهمترین دلایل افزایش تلفات انسانی در سالهای پیشین، ناشی از ثابت بودن جریمه ها بوده است هرچند سه عامل خطای انسانی، غیراستاندارد بودن جاده ها و عدم رعایت موارد ایمنی بیشترین نقش را در تصادفات جاده های برون شهری داشته اند.
عباس صالحی در ادامه افزود: با توجه به حجم بالای تخلفات رانندگی که عموما منجر به تصادفات می شود، تلاش برای کاهش تخلفات بسیار حائز اهمیت می نماید، در این بین افزایش جریمه ها می تواند به عنوان یک عامل بازدارنده عمل کند.
وی افزود: البته باید مد نظر داشت که افزایش جریمه های رانندگی نباید غیر منطقی انجام شود و مهمترین معیار برای آن میزان تورم در جامعه است از همین رو دیوان عدالت اداری با مصوبه دولت در خصوص افزایش نرخ جریمه های رانندگی مخالفت کرد و آن را ابطال کرد.
این نماینده ملت تصریح کرد: تجدید نظر دولت در مصوبه اخیر خود در خصوص افزایش جریمه های رانندگی اقدام مثبتی است که قابل تقدیر است. وی افزود: قطعا نرخ جریمه ها باید مطابق با میزان تورم در جامعه باشد هرچند افزایش جریمه ها نفع همگانی به جامعه می رساند و درحال حاضر نقض قوانین راهنمایی و رانندگی احتیاج به فرهنگ سازی نداشته و این موضوع هیچ مشکلی را درجهت کاهش تخلفات رانندگی حل نمی کند.
وی با بیان اینکه تخلفات رانندگی با هشدار و فرهنگ سازی کاهش پیدا نمی کند، گفت: درحال حاضر با توجه به شرایط کنونی مهم ترین عامل در کاهش تخلفات رانندگی افزایش جریمه ها البته متناسب با میزان تورم است، بنابراین با درنظرگرفتن افزایش نرخ جریمه های رانندگی میزان صدمات انسانی درجاده ها کاهش پیدا می کند.
پس از آنکه دیوان عدالت اداری مصوبه 6 دی امسال هیات دولت مبنی بر افزایش نرخ جرایم برخی تخلفات رانندگی را ابطال کرد، هیات دولت با کاهش مبالغ مربوط به 9 کد تخلف نسبت به اصلاح نرخ هایی که ازسوی دیوان ابطال شده بود اقدام کرد.