مجلس آماده تصویب «حقوق شهروندی»
داتیکان: 166 نماینده مجلس شورای اسلامی در بیانیهای، از رئیس جمهوری برای تدوین منشور حقوق شهروندی حمایت و قدردانی کردند.
به گزارش داتیکان به نقل از ایرنا، این بیانیه را احمد امیرآبادی فراهانی عضو هیأت رئیسه مجلس روز گذشته و در پایان جلسه علنی نوبت صبح قرائت کرد. نمایندگان در این بیانیه آوردهاند: همان گونه که بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کردهاند دفاع از حقوق آحاد ملت و حفظ کرامت، شرافت و امنیت اقشار مختلف مردم فارغ از ویژگیهای جنسیتی، سنی، طبقاتی، جغرافیایی، مذهبی و قومیتی آنان، جزو آرمانهای بنیادین انقلاب اسلامی و اصول اولیه و انسانی جمهوری اسلامی ایران است.
در این بیانیه تصریح شده است: ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی با قدردانی از رئیس جمهوری محترم برای اهتمام ویژه ایشان جهت تهیه و تدوین منشور حقوق شهروندی به همه مقام ها و اندیشمندانی که در این زمینه دولت محترم را یاری کردهاند، ضمن حمایت از این منشور، آمادگی خود را برای کمک به تهیه، تدوین و تصویب تصمیمساز و کارهای لازم برای اجرای این طرح مهم اعلام میداریم. آمادگی نمایندگان برای پیاده ساختن بندهای منشور حقوق شهروندی در حالی اعلام شد که پیشتر محمدرضا عارف رئیس کمیسیون امید مجلس ضمن استقبال از این منشور تأکید کرده بود مجلس برای تحقق این منشور دولت را یاری خواهد داد.
حسن روحانی رئیس جمهوری 29 آذرماه امسال در آیینی که در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، از منشور حقوق شهروندی رونمایی و آن را برای اجرا به دستگاههای زیر مجموعه قوه مجریه ابلاغ کرد. وی همچنین از دیگر قوا درخواست کرد برای اجرای این منشور، دولت را یاری کنند. تاکنون احزاب، فعالان سیاسی، فعالان اجتماعی و حقوقدانان در موضعگیری و اظهارات جداگانه از رونمایی این منشور استقبال کردهاند، البته برخی محافل سیاسی و رسانهای نیز به انتقاد از این منشور پرداختهاند. از جمله آیتالله محمد یزدی، عضو شورای نگهبان و دبیرکل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که «منشور حقوق شهروندی» را «خلاف قانون» و «تبلیغاتی» ارزیابی کرد.
روز گذشته مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری با تأکید بر اینکه «تعابیری نظیر تبلیغاتی دانستن حقوق شهروندی، کملطفی است»، گفت: جامعه انسانی، جامعه حقوق مدار است اگر یک روز برای اجرای حقوق تلاش کنیم ارزشمندتر است پس بهتر این است با نگاهی فراتر از موضوعات سیاسی ،جناحی و تبلیغاتی با این مسأله برخورد کنیم و همه به رعایت حقمان نیاز داریم.
وی که در حاشیه دیدار رئیس کمیته تحقیق و بازرسی کل جمهوری ارمنستان سخن میگفت، در پاسخ به این سؤال که آیا انتصاب سرپرست حقوق شهروندی در راستای منشور حقوق شهروندی است، گفت: از سال گذشته با تشکیل معاونت حقوق بشر، اداره کل حقوق شهروندی هم با وظیفه پیگیری حقوق شهروندی ایجاد شد و ارتباطی با این منشور ندارد. وزیر دادگستری با بیان اینکه انتشار منشور، راه ما را هموارتر میکند، گفت: به حقوق شهروندی و آشنایی به قوانین و مقررات و همچنین به حقوق هم احترام گذاشتن، نیاز داریم. همزمان با اظهارات او محسن رهامی، حقوقدان و فعال سیاسی در گفتوگو با ایلنا تأکید کرد: درست نیست به اعلام منشور حقوق شهروندی از سوی دولت جنبه تخلف و بحث مجرمانه بدهیم، وی ادامه داد: ممکن است صحبتهای آیتالله یزدی به درستی منتقل نشده باشد؛ از ایشان به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان و رئیس جامعه مدرسین بعید است که این گونه نسبت به صحبتهای رئیس جمهوری بدبینانه قضاوت و پیشداوری کنند.
الهه کولایی، استاد دانشگاه تهران نیز با اشاره به امضای منشور حقوق شهروندی توسط رئیس جمهوری گفت: رونمایی از این منشور، پاسخی به نیازهای امروزی جامعه است. وی با بیان اینکه «انتشار حقوق و تکالیف همه انسانها و البته رعایت آن از وظایف مهم دولتها به شمار میرود» ،یادآور شد: انتظار میرود در ادامه این تلاش، نهاد دولت از تمامی امکانها و ابزارهایی که در اختیار دارد، برای آموزش و گسترش این مفاهیم در جامعه تلاش خود را به کار گیرد.