ابلاغ دستور نصب دوربینهای مدار بسته در طلا فروشیها و بانکها
داتیکان: نشست شورای پیشگیری و مبارزه با جرائم خاص با ریاست حجت الاسلام قاسم عبداللهی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی برگزار شد سه محور مهم جرائم خاص و نقاط حادثه خیز استان، مصرف مشروبات الکلی و سرقت احشام مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری میزان، به نقل از روابط عمومی دادگستری استان مرکزی، نشست شورای پیشگیری و مبارزه با جرائم خاص که با ریاست حجت الاسلام قاسم عبداللهی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی برگزار شد سه محور مهم جرائم خاص و نقاط حادثه خیز استان، مصرف مشروبات الکلی و سرقت احشام مورد بررسی قرار گرفت.
علی اصغر سلطانی، معاون دادستان عمومی و انقلاب اراک از افزایش سرو مشروبات الکلی در مجالس خانوادگی ابراز تاسف کرد و گفت: پلیس آگاهی باید علت افزایش را مورد بررسی قرار دهد و در راستای کاهش این مهم برنامه ریزی مدون صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه سلامت دوربین های مدار بسته بانک ها از سلامت کافی برخوردار نیستند، اضافه کرد: بهترست برای بازرسی از دوربین های بانک ها کارگروهی تشکیل شود تا در فواصل معین دوربین ها را از نظر سلامت تایید کنند.
سلطانی یکی دیگر از مباحث مهم و مورد توجه را رسیدگی به نقاط حادثه خیز استان دانست و تصریح کرد: رخ دادن 193 حادثه در یکی از نقاط حادثه خیز استان جای نگرانی دارد که باید مورد واکاوی و بررسی علل قرار گیرد تا هرچه زودتر مسولین در صدد رفع مشکلات باشند.
سرهنگ حسینی، رئیس پلیس آگاهی استان مرکزی به ارائه آمار 9 ماهه اول سال 95 در مقایسه با سال 94 در حوزه سرقت به عنف ، تجاوز به عنف، آدم ربایی، دوربین های مدار بسته بانک ها و وضعیت طلا فروشی ها پرداخت و گفت: در حوزه تجاوز به عنف استان در سال 94، 17 وقوع داشته است که از این تعداد 12 مورد کشف شده است این در حالی است که در سال جاری این رقم 24 مورد بوده است که 18 مورد کشف شده است که با رشد 29 درصدی در وقوع و 33 درصدی کشف مواجه بودیم.
وی از وقوع 122 فقره سرقت به عنف در سال 94 و 82 فقره کشف خبر داد و افزود: در سال جاری شاهد 124 فقره وقوع و 80 فقره کشف بودیم که در این حوزه 2 درصد افزایش وقوع و 2 درصد کاهش کشف داشته ایم.
سرهنگ حسینی ادامه داد: استان در سال 94 شاهد هیچ آدم ربایی نبوده است اما در سال جاری یک فقره آدم ربایی از ساوه گزارش شده است که منجر به کشف شد.
وی تصریح کرد: 51 طلا فروشی بازدید شده است که از این تعداد 4 فقره به دلیل عدم مجوز جواز کسب اقدامات در حال پیگیری است، معایبی در این حوزه شاهد بودیم که همگی صورت جلسه شده و به طلا فروشی ها جهت رفع معایب گزارش لازم ابلاغ شده است.
عباسی، شهردار اراک به تشریح فعالیت های این مجموعه در خصوص رفع نقاط حادثه خیز پرداخت و اظهار داشت: خوشبختانه امسال در مقایسه با سال گذشته شاهد 31 درصد کاهش تلفات در استان بودیم، از ابتدای سال 30 نقطه حادثه خیز در طرح اصلاح هندسی قرار گرفت و خدمات ایمن سازی آغاز شد.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از تصادفات و کاهش تلفات خدماتی نظیر ایجاد مرکز مدیریت هوشمند ترافیک اراک، نصب 9 دوربین ثبت تخلفات محدودیت سرعت، نصب 20 دوربین نظارت ترافیکی، 13 تردد شمار حلقه ای انجام شده است که این خدمات تنها بخشی از اقدامات شهرداری در حوزه کاهش تصادفات رانندگی است.
وی همچنین از آموزش 8 هزار و 585 دانش آموز در حوزه مسایل ترافیکی خبر داد و گفت: این آموزش در مدرسه ترافیک انجام می شود و قصد داریم این اقدام کماکان ادامه داشته باشد، چون طبق نظر سنجی بسیاری از والدین از حضور فرزندان خود در مدرسه ترافیک ابراز رضایتمندی دارند.
عباسی در ادامه از رفع 80 درصد نقاط خطر آفرین ابراز خرسندی کرد و گفت: امیدست با تلاش و همت مضاعف رفع نقاط حادثه خیز به 100 درصد برسد.
سرهنگ ابوالفضل امیدی، رییس پلیس راهور اراک نیز خاطرنشان کرد: در اراک 17 نقطه حادثه خیز داریم که شاهد فوت، خسارت و جرح 415 نفر از همشهریان بودیم که از این تعداد 241 فقره در 6 نقطه بوده است.
افزایش مشروبات الکلی یکی دیگر از دستورات جلسه بود که توسط اعضاء شورا مورد بحث قرار گرفت.
سردار محسن کریمی، فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی در این رابطه گفت: برای حل مشکلات باید دید وسیع تری داشت و با تعامل همه دستگاه ها در صدد رفع مشکلات برآمد.
وی بر لزوم پای کار بودن و استفاده از عزم مردمی تأکید کرد و افزود: هرجا که حضور پررنگ مردم را شاهد بودیم آن کار با موفقیت انجام شده است اگر محله ها دغدغه اخلاق داشته باشند این اقدام به سامان خواهد رسید.
سردار کریمی با اشاره به17 هزار شهید مرزی و 15 هزار جانباز، ابراز کرد: نیروهای انتظامی، ارتش و سپاه از مرزها محافظت می کنند اما باید تمام روزنه های ورود مواد مخدر و مشروبات الکلی تحلیل شود، کشفیات در این حوزه بسیار زیادست اما متاسفانه باز هم شاهد فراوانی در مجالس خانوادگی هستیم.
یکی دیگر از مباحث مورد بررسی سرقت احشام بررسی وضعیت پارکینگ ها بود که فرهنگ سازی و استفاده از پارکینگ عمومی مورد تأکید قرار گرفت.
حجت الاسلام عبداللهی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی پس از شنیدن اظهارات اعضاء شورای پیشگیری از جرائم خاص گفت: سرقت احشام یکی از مشکلاتی است که در طول سال به ویژه در فصول سرد سال با آن روبه رو هستیم برای حفاظت از اموال روستاییان و دامداران باید اقدامات لازم با نصب دوربین های مدار بسته در ابتدای روستاها در دستور کار قرار گیرد.
وی با ابراز تأسف و نگرانی از افزایش استفاده از مشروبات الکلی در مجالس خانوادگی به ویژه مراسم عروسی، تصریح کرد: آمار کشفیات در این حوزه قابل تقدیرست اما باید از پتانسیل مردمی جهت فرهنگ سازی در حوزه تبیین مضرات مشروبات استفاده کرد اگر این امر در حوزه مطالبه مردمی تعریف شود زودتر نتیجه خواهد داد.
فرشید محمد حسینی طاهری، دادستان عمومی و انقلاب اراک با اشاره به اینکه اجراییات شهری گاهی با فراز و نشیب هایی داشته است، اظهار کرد: فعالیت های شهرداری در حوزه احداث پارکینگ عمومی جهت حفظ اموال مردم قابل تقدیرست و تا کنون گزارشی مبنی بر تغییر کاربری پارکینگ به منزل مسکونی یا تجاری نداشتیم.
وی یکی از مصوبات را نصب دوربین های مدار بسته در طلا فروشی ها و بانک ها در راستای حفظ امنیت عمومی دانست و گفت: دستور نصب ابلاغ خواهد شد که اگر مرکزی از انجام این ابلاغ کوتاهی کند برخورد خواهد شد.
طاهری نصب دوربین در ورودی و خروجی روستاها را از الزامات خواند و تصریح کرد: حفاظت از اموال عمومی وظیفه همگان است با در اختیار داشتن ابزار آلات لازم از دارایی مردم به ویژه روستاییان صیانت خواهیم کرد.
دادستان عمومی و انقلاب اراک در پایان خاطرنشان کرد: نقاط حادثه خیز باید در اسرع وقت رفع شود با جدیت پیگیر این امر هستیم تمام متولیان امر باید همت کنند تا آمار فوتی ها و خسارات و جرحیات کاهش چشمگیر داشته باشد.