مدیران دو تابعیتی، تهدیدهای امنیتی و اختلاف آمارها میان دولت و مجلس
داتیکان: بحث در مورد مدیران و مسؤولان رده بالای مملکتی که تابعیت مضاعف یا دوگانه غیرایرانی دارند وارد مرحله جدیدی شده است. برخی از مسؤولان رده بالای مملکتی همزمان با تابعیت ایران، تابعیت کشورهای دیگر را هم دارند و این، برای کشور مسئله ساز است.
در همین راستا، فرهاد فلاحتی در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت با تأکید بر اینکه باید نسبت به آمار افراد دوتابعیتی در بدنه دولت شفاف سازی صورت گیرد، گفت: متأسفانه گزارش های واصله از دولت و مجلس در خصوص تعداد افرادی که دارای دو تابعیت هستند متفاوت است و این در حالی است که در دست داشتن تعداد دقیق این افراد برای تصمیم گیری مهم است.
نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی با ابراز تأسف از آمار متناقض موجود در این خصوص ابراز داشت: دولت تعداد بسیار معدودی را دارای تابعیت مضاعف می داند که اگر تعداد آنقدر کم باشد اصلا نیاز به ورود نیست اما مجلس تعداد بسیار بیشتری را در این خصوص مطرح می کند لذا در وهله اول باید این آمار در کل بدنه دولت و تمامی سطوح به دقت مشخص شود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه هیچ مدیری نباید دوتابعیتی باشد یا در صورت مدیر شدن تابعیت مضاعف وی لغو شود، عنوان کرد: عزل قطعی این افراد برای پیشگیری از بروز فسادهای بعدی است البته لازم است استثنائات نیز در این موضوع دیده شود چرا که برخی افراد در مجموعه اقتصادی دولت مشغول به کار هستند و لازم است گرین کارت داشته باشند.
فلاحتی ادامه داد: ضمن اینکه باید موارد استثنا در قانون دیده شود لازم است مراکز بازرسی و نظارتی برای جمع آوری اطلاعات افراد دولتی که لازم است تابعیت یا گرین کارت داشته باشند پیش بینی شود ضمن اینکه در این خصوص سامانه ای نیز طراحی شود چرا که در حال حاضر بسیاری از دولتی ها به صورت پنهان گرین کارت داشته و هیچ نهادی از آن اطلاع ندارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم همچنین تصریح کرد: از آنجایی که ممکن است هر یک از مجاری تابعیت مضاعف، گرین کارت، حق شهروندی و حق اقامت روز به فساد اداری و اقتصادی ختم شود لازم است از ابتدا برای جلوگیری از تضییع حقوق مردم بررسی شده و در قالب قانون قرار گیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به اقامت خانواده برخی مدیران و مسئولان دولتی در خارج از کشور، خاطرنشان کرد: این مدل زندگی، حالت اشرافی گری را به ذهن متبادر می کند که بسیار برای نظام خطرناک است همچنین حضور خانواده مسئولان رده بالا در خارج از کشور می تواند حلقه نفوذ دشمن را به آنها نزدیک تر کند و حتی اگر مدیر مربوطه فردی زحمت کش در کشور باشد گرفتار رخنه های سیاسی دشمن شود لذا باید نسبت به این موضوع نیز بررسی دقیق در مجلس صورت گیرد.