بیایید مراقب محیط زیست باشیم
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس تشدید مجازات شکارچیان غیرمجاز، بازنگری در قوانین صیدوشکار، جلوگیری از احداث جاده در مسیر زیستگاه حیات وحش و افزایش تعداد محیط بانان را اولویت های محیط زیست در سال جاری خواند.
عبدالرضا عزیزی ، از وضعیت نامطلوب حیات وحش کشور انتقاد کرد وافزود: متاسفانه در سا ل 94 شاهد کشتار و از بین رفتن تعداد زیادی از گونه های نادر جانوری همانند پلنگ، ببر و ...بودیم که اگر این معضل از سوی دولت کنترل و مدیریت نشود در آینده نزدیک شاهد نابودی و انقراض کامل نسل گونه هایی مانند گوزن زرد، یوز و پلنگ ایرانی خواهیم بود.
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی، ضمن تاکید بر اهمیت حفاظت از حیات وحش،افزود: استفاده از تمام ظرفیت های موجود در کشور برای رفع چالش و بحران های محیط زیستی و همچنین هم افزایی دستگاه ها در بهبود وضعیت حیات وحش کشور موثر است.
وی با یادآوری سیاست های کلی نظام " ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری "، یادآور شد: از جمله مواردی که در این سیاست ها مورد تاکید و توجه مقام معظم رهبری قرار گرفت حفظ تنوع زیستی کشور است.
رئیس کمیسیون اجتماعی در مجلس نهم، تشدید مجازات شکارچیان غیرمجاز، تشویق شکارچیان به همکاری با محیط زیست و ممنوعیت صدور مجوزهای شکار جدید را در حفاظت از حیات وحش و گونه های در حال انقراض حائزاهمیت دانست.
وی فقر فرهنگی ونبود آگاهی را از علل کشتار حیات وحش کشور خواند و افزود: متاسفانه بسیاری از افراد هنوز به اهمیت حیات وحش و گونه های در حال انقراض پی نبرده و با قساوت اقدام به کشتار حیوانات و انتشار عکس و فیلم آنها را در فضای مجازی می کنند؛ ضروری است رسانه ها ارزش های حیات وحش و گونه های نادر جانوری را به مردم آموزش دهند زیرا محیط زیست متعلق به آحاد مردم است و بدون همکاری آنها حفاظت از حیات وحش امکان پذیر نیست.
ابراز نگرانی از احتمال شیوع بیماری میان گونه های نادر جانوری
عزیزی با ابراز نگرانی از احتمال شیوع بیماری میان گونه های نادر جانوری، تصریح کرد: سازمان محیط زیست باید اقدامات و مراقبت های پیشگیرانه ای برای جلوگیری از شیوع بیماری های احتمالی داشته و با تدوین برنامه ای منطبق با شرایط زیستی و همچنین با توجه بیشتر به برنامه های حفاظتی و ظرفیت های موجود در کشور تلاش موثری برای حفظ و احیای گونه های در معرض انقراض داشته باشد.
لزوم بررسی عوامل موثر در کاهش جمعیت حیات وحش
نماینده مردم شیروان در مجلس نهم، بر لزوم بررسی عوامل موثر در کاهش جمعیت حیات وحش تاکید کرد وگفت: کارشناسان حوزه محیط زیست باید به صورت جدی با شناسایی عوامل انقراض حیات وحش تلاش موثری برای بهبود وضعیت حیات وحش و گونه های جانوری در معرض انقراض داشته باشند؛ البته رفع مشکلات محیط بانان، تجدیدنظر در قوانین صید و شکار، شناسایی مشکلات قانونی و اقتصادی سازمان محیط زیست و همچنین فرهنگ سازی در حفاظت از حیات وحش کشور می تواند موثر باشد.
تشدید مجازات شکارچیان غیرمجاز و بازنگری در قوانین صیدوشکار لازم است
این نماینده مردم در مجلس نهم، تشدید مجازات شکارچیان غیرمجاز و بازنگری در قوانین صید و شکار را ضروری خواند و ادامه داد: از آنجایی که شکارگاه های کشور ظرفیت مناسبی برای شکار ندارند بنابراین باید مسئولان یک بار برای همیشه در قوانین صدور پروانه شکار و فروش سلاح شکاری بازنگری کنند؛ امیدواریم در سال 95 با تلاش مردم و تمامی دستگاه ها شاهد توجه و ارج نهادن به اصول حفظ محیط زیست در تمامی ارکان جامعه باشیم.
ضرورت برخورد قاطع قوه قضائیه با شکارچیان غیرمجاز
رئیس کمیسیون اجتماعی در مجلس نهم، بر ضرورت برخورد جدی و قاطع قوه قضائیه با شکارچیان غیرمجاز تاکید کرد و ادامه داد: تصویب قوانین بازدارنده برای برخورد با شکارچیان غیرمجاز در راستای حمایت از حیات وحش و محیط بانان بسیار لازم و ضروری است.
عزیزی رفع مشکلات معیشتی محیط بانان را امری لازم خواند وگفت: رفع مشکلات اقتصادی محیط بانان روند کاری و انگیزه آنها را برای حفاظت بیشتر از حیات وحش کشور بهبود و دوچندان می نماید.
همچنین حفظ امنیت محیط بانان یکی دیگر از عوامل ایجاد انگیزه برای این قشر زحمتکش است.
تعداد محیط بانان به استاندارد جهانی نزدیک شود
وی با تاکید بر اینکه تعداد محیط بانان باید به استاندارد جهانی نزدیک شود، تصریح کرد: تعداد کم محیط بانان سبب می شود که شکارچیان و افراد سودجو از غفلت آنها استفاده کرده و گونه های در معرض انقراض را شکار و سلاخی کنند بنابراین برای جلوگیری از کشتار حیات وحش باید تعداد محیط بانان به استاندارد جهانی نزدیک شود.
نماینده مردم شیروان در مجلس نهم، نقش سازمان محیط زیست را در حفاظت از حیات وحش و همچنین گونه های نادر جانوری حائز اهمیت خواند و گفت: سازمان محیط زیست به عنوان متولی باید با ارائه راهکارهای مناسب و دائمی وضعیت محیط زیست جانوری کشور را بهبود دهد.
رییس کمیسیون اجتماعی در مجلس نهم، وضعیت حیات وحش کشور را در سال 94 اسفبار خواند و گفت: امیدواریم دولت یازدهم و مجلس دهم در سال 95 تلاش موثری برای بهبود وضعیت حیات وحش و همچنین گونه های در معرض انقراض داشته باشند.
ابراز نگرانی از روند شتابان کاهش جمعیت یوز ایرانی
این نماینده مردم در مجلس نهم، با ابراز نگرانی از روند شتابان کاهش جمعیت یوز ایرانی در طی یک دهه اخیر، یادآور شد: متاسفانه جمعیت یوزپلنگی که از نمادهای مهم طبیعت ایران به شمار می رود در حال کاهش است به طوری که اگر مردم و مسئولان اراده جدی برای حفاظت از آن نداشته باشند در آینده ای نزدیک همانند ببر مازندارن و شیر فقط عکسی از آن به یادگار خواهد ماند.
ساخت و احداث جاده در مسیر زیستگاه حیات وحش اقدامی نامناسب است
عزیزی ساخت و احداث جاده را در مسیر زیستگاه حیات وحش اقدامی نامناسب دانست و گفت: از آنجایی که حیات وحش مسافت های طولانی را برای یافتن غذا طی می کنند بنابراین ممکن است در این بین با عبور از جاده ها دچار صدمه شوند و از بین بروند البته در طی سال های اخیر ساخت جاده در مسیر زیستگاه حیات وحش موجب مرگ چندین پلنگ و یوز شده به طوری که طبق آمارهای مسئولان سازمان میحط زیست 52 درصد تلفات حیات وحش بر اثر تصادفات جاده ای بوده است.
تخریب و کاهش زیستگاه حیات وحش تهدیدی برای انقراض نسل آنها
وی تخریب و کاهش زیستگاه حیات وحش را تهدیدی برای انقراض نسل آنها خواند و یادآور شد: برای اینکه بیشتر زیستگاه های حیات وحش در حاشیه روستاها قرار دارند بنابراین حیوانات برای تامین غذا به روستاها پناه می برند از آنجایی که تامین غذای حیات وحش برای جلوگیری از کشتار آنها به دست برخی از روستاییان امری لازم و ضروری است بنابراین مسئولان باید به این امر توجه جدی داشته باشند.
لزوم ورود جدی سازمان محیط زیست به موضوع کشتار گونه های در حال انقراض
این نماینده مردم در مجلس نهم، ورود جدی سازمان محیط زیست را به موضوع کشتار گونه های در حال انقراض لازم دانست و افزود: سازمان محیط زیست باید با ایجاد سازوکارهای مناسب و اهتمام بیشتر، تلاش موثری برای حفاظت از گونه های در حال انقراض داشته باشد.
احداث مراکز استاندارد برای حفاظت از حیات وحش آسیب دیده
وی بر ضرورت احداث مراکز استاندارد برای حفاظت از حیات وحش آسیب دیده تاکید کرد و ادامه داد: با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و حامیان محیط زیست می توان اقدام به ایجاد و احداث این مراکز کرد تا دگربار، هیچ حیوان آسیب دیده ای در پی نبود مرکز استاندارد جان خود را از دست ندهد.
عزیزی تجارت غیرقانونی اعضای بدن حیوانات را تهدیدی برای حوزه حیات وحش کشور دانست و گفت: نوع نگاه به محیط زیست کشور باید اصلاح شود؛ مردم نباید به محیط زیست به عنوان منبع دائمی و همیشگی نگاه کنند.
انتقاد از صدور مجوز شکار برای شکارچیان خارجی
نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی، از صدور مجوز شکار به شکارچیان خارجی انتقاد کرد و گفت: اگر قرار است محیط زیست کشور مورد حفاظت قرار گیرد نباید میان شکارچی خارجی و ایرانی تفاوت قائل شد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: اگر دولت احساس می کند قوانین فعلی بازدارندگی لازم را ندارند و افزایش مجازات شکارچیان غیرمجاز در کاهش صید و شکار تاثیر دارد بنابراین ضروری است در این باره لایحه به مجلس ارائه دهد./