نمایندگان ملت شرایط بیمهای کارکنان تحت پوشش صندوقهای بازنشستگی را مشخص کردند
نمایندگان ملت در اولین نشست علنی خود در سال جدید (یکشنبه 15 فروردین) با ماده 6 لایحه تنظیم برخی از احکام دایمی برنامههای توسعه کشور موافقت کردند.
براساس ماده 6 لایحه مذکور؛ بهمنظور برقراری بیمه تکمیلی بازنشستگی، صندوقهای بیمه اجتماعی مجازند نسبت به افتتاح حسابهای انفرادی شخصی جهت بیمهشدگان با مشارکت فرد بیمهشده اقدام نمایند.
در ادامه نمایندگان به بررسی ماده 7 لایحه تنظیم برخی از احکام برنامههای دایمی توسعه کشور پرداختند و این ماده را با انجام اصلاحاتی به تصویب رساندند.
در ماده 7 لایحه فوق نیز تصریح شده است که؛
الف- کارکنان تحت پوشش صندوقهای بازنشستگی میتوانند در صورت انتقال به سایر دستگاهها یا بازخریدی، اخراج، استعفا و استفاده از مرخصی بدون حقوق، بدون محدودیت زمان کماکان مشمول صندوق بازنشستگی خود باشند. در این صورت حق بیمه سهم بیمهشده و کارفرما بهاستثنای افراد منتقلشده بهعهده بیمهشده است.
ب- دولت موظف است هرساله اعتبار لازم موضوع تبصره(2) ماده(28) قانون تأمین اجتماعی مصوب 3/4/1354 را در ردیف جداگانهای در قانون بودجه سالانه پیشبینی نماید.
پ- از زمان لازمالاجراء شدن این قانون در صورتیکه دریافتی ایثارگران و فرزندان شهدا مشمول صندوق تأمین اجتماعی و بازنشستگی دیگری گردد، در صورت پرداخت کسور سهم بیمهشده مربوط به حق بیمه صندوق تأمین اجتماعی توسط این افراد و با تحقق شرایط بازنشستگی آنها در هر صندوق، بازنشستگی در هر صندوق بهطور مستقل انجام میگردد و از مستمری بازنشستگی هر دو صندوق بهرهمند میشوند.
ت- ایثارگران و فرزندان شهدا برای یکبار از پرداخت مابهالتفاوت برای پانزده سال سنوات بیمهای ناشی از انتقال سوابق بیمهای از یک صندوق بیمه و بازنشستگی به صندوق دیگر بیمه و بازنشستگی که ناشی از تغییر دستگاه استخدامی است، معافند. این مبلغ بهعنوان مطالبه صندوق منتقلٌالیه از دولت منظور و توسط دولت پرداخت و تسویه میشوند.
گفتنی است دکتر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ماده 7 لایحه تنظیم برخی از احکام برنامههای توسعه کشور، بیان کرد: بند (پ) این ماده به جهت تغییرات مجدد و اضافه شدن عبارتهای "فرزندان شهدا" و " در صورت پرداخت کسور سهم بیمهشده مربوط به حق بیمه صندوق تأمین اجتماعی توسط این افراد و با تحقق شرایط بازنشستگی آنها در هر صندوق، بازنشستگی در هر صندوق بهطور مستقل انجام میگردد" در کمیسیون مشترک میبایست به رأی گذاشته شود.
گفتنی است نمایندگان نیز با 169 رأی موافق، 18 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در صحن با تغییرات بند (پ) ماده 7 لایحه مذکور موافقت کردند.