وکالت رایگان 160 زن زندانی توسط کانون زنان حقوقدان سورا
داتیکان: مدیرعامل کانون زنان حقوقدان سورا با بیان اینکه وکلای کارگروه حمایت از زنان زندانی این کانون هر هفته به زندان مرکزی مشهد میروند و به زندانیان مشاوره رایگان میدهند، گفت: این وکلا تا به امروز و در کمتر از یکسال وکالت 160 زن زندانی را به صورت کاملا رایگان پذیرفتهاند و حتی هزینه دادرسی را از جیب خود پرداخت کردهاند.
به گزارش ایسنا، مرضیه محبی در مراسم بزرگداشت روز وکیل مدافع که در دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد با بیان اینکه وکلای کارگروه حمایت از زنان زندانی کانون زنان حقوقدان سورا وکالت بسیاری از زنان بزهدیده، آسیبدیده و پروندههای مربوط به کودکآزاری را پذیرفتهاند، اظهار کرد: وکلای ما موکلان خود را پس از انجام دادخواهی و طرح دعوا در دادگاه رها نمیکنند و پس از آن هم به عنوان یک کنشگر اجتماعی رابطه خود را با آنان ادامه داده و به توانمندسازی، بازگرداندن آنان به جامعه و رفع اثرات ناشی از انجام بزه میپردازند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته موجبات آزادی 38 زن زندانی را فراهم کردهایم، ادامه داد: اغلب این زنان با قرار بازداشت موقت حبسهای طولانیمدت را تحمل کرده بودند، همچنین فرزندان زیر دو سال بعضی از زنان به همراه مادر حبس میکشیدند.
مدیرعامل کانون زنان حقوقدان سورا گفت: وکلای ما با عشقی زایدالوصف پروندهها را پیگیری کردهاند، در بسیاری مواقع جزای نقدی با مشارکت سایر همکاران پرداخت شده و موجبات آزادی زندانیان را فراهم کردهاند، در موارد متعددی برای زنان پس از آزادی از زندان مسکن تهیه کردهایم و آنان را مورد حمایت مستمر خود قرار دادهایم تا آثار زندان، بزه و ... از پیکر زندانیان حذف شود.
محبی یادآور شد: کانون زنان حقوقدان سورا در سال گذشته با عشق و ایثار مثالزدنی حرفه وکالت را به همراه کنشگری اجتماعی انجام داده است.
وی اضافه کرد: امروز متاسفانه در تبلیغات عمومی عنوان میشود که وکیل کسی است که پول میگیرد و معمولا هم کار درستی انجام نمیدهد.
مدیرعامل کانون زنان حقوقدان سورا ادامه داد: وکیل کسی است که پول میگیرد، اما این موضوع شاخصه اصلی او نیست، سینه وکیل آماج رنجها و دردهای موکلان است، او برای تحمل استمرار اضطرابی جانکاه از رنج و دردی که موکل متحمل میشود، قرارداد میبندد و این موضوع را امروز عدهای به روشنی درک نمیکنند.
محبی با اشاره به اینکه در شیوه نوینی از وکالت دادگستری، وکلا حرفه خود را به عنوان ابزار فعالیت اجتماعی به میان میآورند، خاطرنشان کرد: دانشگاه به عنوان کانون اندیشهورزی و خردورزی جز به توسعه پایدار کشور و دستیابی به ساختارهای اجتماعی نوین نمیاندیشد، اما این راه تنها با دانشاندوزی میسر نیست بلکه در میدان پرتنش عمل اجتماعی صلاح دانش از غلاف در میآید.
وی افزود: مقتضای دستیابی به توسعه ایجاب میکند که دانشگاهیان به مثابه خردمندان، جامعه مدنی را همراه خود و مردم را به افقهای روشن توانمندی هدایت کنند، سفر در جادههای توانمندسازی مردم از گذرگاه آگاهسازی، ایجاد اعتماد به فعالان اجتماعی و فراهم کردن اسباب توسعه و دستیابی مردم به امکانات برابر میگذرد.
مدیرعامل کانون زنان حقوقدان سورا با اشاره به اینکه توسعه همیشه از قاعده هرم اجتماع، اقتدار بخشیدن به مردم و سرکوب انواع خشونت آغاز میشود، عنوان کرد: برای رسیدن فهم مشترک، منش تکگویانه و آمرانه باید به گفتوگوی رو در رو با مردم تبدیل شود.
محبی تصریح کرد: توانمندسازی در بخشیدن لقمهای نان، فراهم آوردن مسکن و اقامتگاه یا مرهم و مسکنی نیست بلکه توانمندسازی ایجاد حساسیت در مردم برای سرنوشت خود و برون افتادن آنان از ورطه تقدیرپذیری است که با گشودن باب گفتوگو بر کرسیهای روبرو ایجاد خواهد شد.
وی گفتوگو را راه رسیدن به فهم مشترک، تفاهم و ترمیم تفاهمهای فروپاشیده گذشته دانست و افزود: امروز جامعه مدنی تنها با در پیش گرفتن این راه ممکن است در کنار مردم و در عین حال پیش قراول میدان کنش فعالان اجتماعی باشد.
محبی اظهار کرد: کانون زنان حقوقدان سورا این رویکرد نوین را مد نظر قرار داده و گام اول توانمندسازی یعنی آگاه کردن مردم و آوردن آنان به عرصه سخن را برگزیده است، ما در مساجد و مدارس حاشیه شهر با مردم سخن میگوییم.