گزارش حقوق شهروندی دستگاه های اجرایی به رئیس جمهوری تقدیم شد
داتیکان: دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی، با بیان اینکه از 17 دستگاه اجرایی گزارش مربوط به فعالیت های حقوق شهروندی را دریافت کرده است، گفت: گزارش جمع بندی شده از فعالیت های این دستگاه ها به صورت تحلیلی و تفکیک شده به رئیس جمهوری تقدیم شد.
الهام امین زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، درباره آخرین وضعیت گزارش دستگاه های اجرایی و فعالیت های آنها در حوزه حقوق شهروندی، افزود: تاکنون گزارش حقوق شهروندی در مورد فعالیتهای سه سال گذشته و برنامههای آینده ۱۷ دستگاه از مجموع 25 دستگاه، دریافت شده است و وزارت راه و شهرسازی، آخرین دستگاهی بود که در روزهای آخر سال 95 گزارش خود را ارائه کرد.
وی ادامه داد: در روز 25 اسفندماه 95، نتیجه تجزیه و تحلیل های تیم های تخصصی از گزارش های رسیده دستگاه های اجرایی، جمع بندی و تقدیم رئیس جمهوری شد.
امین زاده اضافه کرد: وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی، وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت نفت، وزارت نیرو، وزارت اطلاعات، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان برنامه، بنیاد شهید و امور ایثارگران، 9دستگاهی هستند که هنوز گزارش های خود در زمینه حقوق شهروندی را ارائه نداده اند.
دستیار ویژه رئیس جمهوری در امور حقوق شهروندی گفت: البته دستگاه های باقی مانده در حال تهیه و تکمیل گزارشهای خود هستند.
** ترویج و آموزش منشور حقوق شهروندی دغدغه رئیس جمهوری است
امین زاده اظهارکرد: رئیس جمهوری نسبت به ترویج و آموزش منشور حقوق شهروندی تاکید دارد؛ در این زمینه تا کنون 16 اقدام ترویجی و اطلاع رسانی با مشارکت سازمان ها و نهادها انجام شده است.
وی به برخی از اقدامات ترویجی و آموزشی برای معرفی هرچه بیشتر حقوق شهروندی به مردم اشاره کرد و افزود: همکاری با وزارت آموزش و پرورش برای آموزش دانش آموزان، معلمان و اولیا، تدوین دو واحد درسی در مقطع کارشناسی در دانشگاه ها با همکاری وزات علوم، همکاری با سازمان تبلیغات اسلامی، همکاری با ائمه جمعه برای آموزش حقوق شهروندی، ارتباط با سازمان صدا و سیما، ارتباط با معاونت فرهنگی و پژوهشی قوه قضاییه و نشست های متعدد با سازمان های مختلف در مراکز استان ها از جمله اقداماتی است که برای معرفی حقوق شهروندی به شهروندان انجام شده و در حال پیگیری است.
29 آذر ماه 95، منشور حقوق شهروندی در همایش«قانون اساسی و حقوق ملت» توسط رئیس جمهوری با حضور جمعی از مقامات کشوری، صاحب نظران و استادان و حقوقدانان، نخبگان و شهروندان رونمایی شد.
پس از آن، رئیس جمهوری این منشور را به 25 دستگاه اجرایی ابلاغ کرد و دستگاه ها تا ١٠ اسفند ماه 95 فرصت داشتند که گزارش عملکرد سه ساله خود در زمینه حقوق شهروندی و همچنین برنامه های آتی در این رابطه را برای دستیار ویژه در امور حقوق شهروندی ارسال کنند.
منشور حقوق شهروندی در راستای تحقق همه حقوق شهروندان ایران زمین در 120 ماده تهیه شده است و حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی، حق کرامت و برابری انسانی، حق آزادی و امنیت شهروندی، حق مشارکت در تعیین سرنوشت، حق اداره شایسته و حسن تدبیر، حق آزادی اندیشه و بیان، حق دسترسی به اطلاعات، حق دسترسی به فضای مجازی، حق حریم خصوصی، حق تشکل، تجمع و راهپیمایی، حق تابعیت، اقامت و آزادی رفت و آمد، حق تشکیل و برخورداری از خانواده، حق برخورداری از دادخواهی عادلانه، حق اقتصاد شفاف و رقابتی، حق مسکن، حق مالکیت، حق اشتغال و کار شایسته، حق رفاه و تامین اجتماعی، حق دسترسی و مشارکت فرهنگی، حق آموزش و پژوهش، حق محیط زیست سالم و توسعه پایدار، حق صلح، امنیت و اقتدار ملی ابعاد 22 گانه حقوق تعریف شده در این منشور است.