لزوم انعقاد قراردادهای جوینت ویچر خودرو با برندهای رقابت پذیر جهانی/ انتقال تکنولوژی خودرو به داخل به معنای مشارکت در ساخت موتور
داتیکان: عضو هیئت رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس، بر لزوم انعقاد قراردادهای جوینت ویچر خودرو با برندهای رقابت پذیر جهانی و همکاری و نقش آفرینی ایران در ساخت موتور تاکید کرد.
سید جواد حسینی کیا در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به انعقاد قراردادهای جدید مشترک خودرویی توسط خودروسازان داخلی با برندهای معتبر خودرویی دنیا، گفت: یکی از مواردی که در حوزهی صنعت خودرو حائز اهمیت است این بوده که در قراردادهایی که منعقد میشود، نباید مصرفکننده بود، بلکه باید تکنولوژی با علم و دانش و همچنین فنآوری اطلاعاتی که دراین زمینه وجود دارد به داخل منتقل شود.
نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه برخی کشورها ایران راصرفا مصرفکننده میدانند و فروششان که کاهش پیدا میکند به دنبال بازار دیگری میگردند، افزود: متاسفانه در برخی قراردادها تصمیمی در این باره که اگر برخی کشورهای متخاصم برای ایران بهانه تراشی هایی مانند تحریم و ... داشته باشند، در این وضعیت شرکتها باید چه کنند، اتخاذ نشده است.
لزوم توجه به درصد داخلی و خارج بودن خودرو در قراردادهای جوینت ویچر
حسینی کیا با اشاره به اینکه در قراردادهای جوینت ویچر باید مشخص شود، که چه میزان از خودروی ساخته شده باید تولید داخل و چه میزان تولید خارج باشد،ادامه داد: قراردادها باید خیلی روشن و شفاف به مردم بیان شود تا مردم بدانند که با این شرکت خارجی که قرارداد بسته شده چه امتیازاتی داده و تاچه اندازه برای داخل سودآور است.
وی با بیان اینکه در قراردادهای جوینت ویچر خودروی ساخته شده باید قدرت رقابتپذیری با شرکتهای خارجی مشابه خود را داشته باشد، یادآور شد: قراردادی که بسته میشود نباید خودروی تولید داخل را تحتتاثیر قرار داده، آن را از گردونه خارج کرده و سبب شود که کارگران بیکار وشرکت تعطیل شود،البتهشرکتهایداخلی نیز سطح کیفی خودروهای خود را ارتقاء داده و قدرت رقابت را داشته باشند.
لزوم انعقاد قراردادهای جوینت ویچر با برندهای رقابت پذیر جهانی و منطقه ای
حسینی کیا افزود: اگر قرار است خودروهای لوکس از طریق مبادی گمرکی وارد کشور شوند باید میزان تعرفع گمرکی اخذ شده از آنها به میزانی بالا باشد که اشخاص خاصی تنها قابلیت استفاده داشته باشند و هزینه سواری بر خودروهای لوکس را پرداخت کنند.
حسینی کیا با بیان اینکه در قراردادهای جوینت ویچر خودرویی باید با شرکتهایی قرارداد منعقد کرد که بتوان خودروی تولیدی را درسطح یک خودروی مشتری پسند منطقهای و جهانی ارتقا داد، افزود: باید خودروهای تولید داخل را به ترازی رساند که در دنیا خریدار داشته باشند و هر خودروی جدیدی که برای ساخت و تولید سرمایهگذاری و برنامهریزی می شود باید این خودروی جدید با نام ایران بدرخشد.
ضرورت صادرات محصول جدید جوینت ویچر با نام ایران
وی ادامه داد:باید مشخص باشد که این خودروی جدید محصول مشترک بین ایران و طرف خارجی مشارکت کننده است، نه اینکه در این خودرو نقش ایران بسیار کمرنگ باشد و یا اصلا به حساب نیاید.
عضو هیئت رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه انتقال تکنولوژی نباید به گونهای باشد که موتور و وسایل در خارج ساخته شود و به ایران وارد شود و در داخل فقط اتاق آن تولید شود، تصریح کرد: اتاق تنها 16 درصد از یک اتومبیل است و با شیشه و لوازمی همانند آن به 20 درصد میرسد،لذا اگر در قراردادی بگویند 20 درصد ایران یعنی تنها اتاق و شیشه ایرانی و مابقی خارجی است و دردی از صنعت خودرو دوا نمی کند،انتقال تکنولوژی به داخل یعنی در بخشی از ساخت موتور نقشآفرین باشیم./