بیکاری وکیل فساد آور است/ در اصلاحیه لایحه استقلال کانون وکلا برای الحاق وکلای ماده ۱۸۷ تدبیری میاندیشیم
داتیکان: رییس کانون وکلای مرکز با اشاره به نهاد موازی با کانون وکلا خاطر نشان کرد:بوجود آوردن نهادی در موازات کانون وکلا کار نادرستی بود. دراصلاحیه لایحه استقلال کانون وکلا که در سال جدید با همکاری مجلس دولت و کانونهای وکلا به آن میپردازیم قطعا تدبیری برای الحاق وکلا ماده ۱۸۷ میاندیشیم.
امیر حسین آبادی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درمورد ضررهایی که ممکن است به دلیل سلب حق دفاع به مردم وارد شود گفت: حق دفاع از حقوق طبیعی افراد است. این حق به طبیعت انسان وابسته است و به صرف انسان بودن از آن برخوردار است. اگر حقی برای فردی در نظر گرفته شود ولی امکان دفاع از آن حق برای او در نظر گرفته نشود با بیحقی تفاوتی ندارد.
رییسکانون وکلایمرکز افزود: دفاع در دعاوی امری تخصصی و فنی است. برای اینکه یک دفاع عادلانه صورت بگیرد وکیل دادگستری باید استقلال در بیان مطالب داشته باشد و آثار تبعات بعدی دامن گیر او نشود. اگر دفاع وکیل باب طبع مقامی نباشد نباید متعرض او شوند. اگر وکیل دادگستری احساس کند که با گفتن مطلبی شغلش به خطر میافتد ممکن است ریسک نکند و دادرسی عادلانهای برگزار نشود. دادرسی عادلانه ملازمه با استقلال وکیل دارد.
او با اشاره به برخی صحبتها مبنی بر اینکه با بالا بردن آگاهیهای حقوقی مردم باید جلوی سوء استفادههای مالی وکلا گرفته شود، گفت: این حرف از پایه اساس اشتباه است مثل اینکه با بالا بردن سطح معلومات پزشکی مردم کاری انجام شود که پزشکان از جهل مردم ارتزاق نکنند. بالا بردن آگاهیهای حقوقی و بهداشتی و هر قسم آگاهی مردم خوب است و باعث میشود برای افراد مشکلات کمتری بوجود آید اما مگر میشود افراد جامعه در همه زمینهها تخصص داشته باشند.
او تاکید کرد: اگر افراد دارای اطلاعات کلی و عمومی حقوقی باشند با مشکلات کمتری مواجه می شوند و وکلا هم خوشحال میشوند. مردم باید بدانند که برای نوشتن قراردادهای مختلف باید به وکیل مراجعه کنند. مردم باید بدانند که این کارها یک مساله فنی و تخصصی است و باید به وکیل مراجعه کنند. ما موافقیم که سطح آگاهیهای مردم باید بالا برود این وظیفه رسانه هاست که متاسفانه گامی بر نمی دارندکانون وکلا بارها گفته که حاضر است در زمینه آموزش قواعد عمومی حقوقی کمک کند.
حسین آبادی با اشاره به نهاد موازی با کانون وکلا خاطر نشان کرد:اصولا موازی کاری در هر زمینهای نادرست است و هر جایی که موازی کاری بوده موفقیتی حاصل نشده است. بوجود آوردن نهادی در موازات کانون وکلا کار نادرستی بود ولی از هرجایی که بشود باید جلوی آنرا گرفت. در لایحه جامع وکالت پیش بینی شده بود این وکلا به کانون وکلا الحاق شوند. در اصلاحیه لایحه استقلال کانون وکلا هم که در سال جدید با همکاری مجلس دولت و کانونهای وکلا به آن می پردازیم قطعا تدبیری برای الحاق وکلا ماده ۱۸۷ میاندیشیم.
رییس کانون وکلای مرکز در مورد سهمیههای آزمون تصدی پروانه کارآموزی وکالت گفت: دو نماینده از قوه قضاییه و یک نماینده از کانون وکلا نیاز سنجی میکنند و سهمیه را مشخص میکنند. در چند سال گذشته به طور معمول کانون مرکز ۱۰۰۰نفر کارآموز می گرفت سال گذشته کانون یزد جدا شد ۲۰۰نفر از این هزار نفر متعلق به یزد بود به همین دلیل در جلسهای با نمایندگان قوه قضاییه کانون مرکز پیشنهاد داده که سهمیه امسال ۸۰۰ نفر باشد اما در کمیسیون پذیرفته نشده است.
او بیان داشت: البته با توجه به امکانات دادگاهها اقدام درستی بود زیرا دادگاههای ما توان این میزان کارآموز را ندارد. اگر بی رویه وکیل جذب کنیم قطعا مشکل ساز است. عدهای که در آزمون کانون قبول نشده اند کمپینهایی تشکیل دادهاند و فکر میکنند اگر آزمون نباشد مشکل حل میشود اما نتیجه فکر و کار آنها این است که لیسانس بیکار را تبدیل به وکلای بیکار میکنند در حالی که مسئولیت وکیل با اجاره دفتر و مخارج دیگر خیلی بیشتر از لیسانس بیکار و این قضیه فساد آور است.
حسینآبادی تاکید کرد: در بحث آزمون وکلا انحصاری نیست و تنها قانون اجرا میشود