رئیس ثبت اسناد: در اجرای قانون کاداستر سنگ اندازی نشود
داتیکان: رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت:تنها راه شفاف سازی در معاملات و پیشگیری از فساد و تخلفات و سوء استفاده از اراضی، اجرای طرح کاداستر است که نباید در مسیر آن سنگ اندازی و به بهانه های مختلف از اجرای آن جلوگیری شود.
رئیس ثبت اسناد: در اجرای قانون کاداستر سنگ اندازی نشود
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، احمد تویسرکانی در بازدید نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از اداره کل کاداستر با هدف رسیدگی به مشکل بودجه این طرح، افزود:قانون جامع کاداستر کشور از ابتدای سال 94 اجرایی شد و براساس این قانون، مقرر بود درآمدهای طرح، صرف اجرای کاداستر شود که متأسفانه در قانون بودجه 96، بخشی از درآمدها به هلال احمر اختصاص یافت که اجرای پنج ساله کاداستر را با وقفه مواجه می کند.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم اساسی و زیرساخت توسعه کشور در راستای شفافیت و جلوگیری از زمین خواری و فساد در معاملات بخش املاک، اجرای کاداستر است که متأسفانه بعد از 40 سال به دلیل موانع موجود تا کنون به نتیجه نرسیده است.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: پایان سال 93، قانون جامع حدنگار(کاداستر) با پیگیری و کار کارشناسی فراوان در قالب طرح پیگیری و در نهایت در دوره قبل مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و از ابتدای سال 94 اجرایی شد.
تویسرکانی اظهار کرد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در اجرای این قانون، موظف شد با اختصاص صد در صد درآمدهای این طرح جهت اجرایی شدن آن، ظرف مدت پنج سال نسبت به اجرای کامل کاداستر در کشور اقدام کند.
وی اضافه کرد: این سازمان با تمام ظرفیت بلافاصله کار را شروع کرد و طی یک سال، موفقیت های چشمگیری حاصل شد اما تصویب قانون بودجه 96 در مجلس شورای اسلامی و تخصیص بخشی از منابع به هلال احمر، اجرای کاداستر را با کندی جدی و توقف مواجه خواهد کرد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به مزایای مهم کاداستر از جمله حراست از تمام عرصه های کشور و جلوگیری از تعدی به املاک و اراضی دولت، افزود: در تصویب این قانون پیش بینی شده است که این طرح بدون اتکا به درآمدهای عمومی و صرفاً از محل درآمدهای خود اجرایی شود.
در این بازدید، مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با ابراز تأسف از کم توجهی به اجرایی شدن این قانون و قول مساعد نسبت به پیگیری و حل مشکل بودجه آن، گفت: لزوم وجود داده های خالص برای تصمیم گیری و برنامه ریزی های مهم کشور بویژه در بخش مبارزه با فساد باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و طرح کاداستر یکی از مهمترین و موثرترین طرح ها در این زمینه است.
قانون جامع کاداستر 26 اسفند سال 93 به تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان رسید و در چهارم اسفند همان سال این قانون برای اجرا از سوی رئیس جمهوری ابلاغ شد.
براساس این قانون، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در فرصت پنج ساله باید برای همه اراضی کشور اعم از دولتی، بایر، موات و کشاورزی سند سیستم کاداستر صادر کند.
ریشه لغت کاداستر، در حقیقت کلمه یونانی Katastichon به معنی دفتر یادداشت است که با گذشت زمان در زبان لاتین به Captasrum تبدیل شده است. در حقیقت کاداستر سیستمی بوده که برای ثبت استان های مختلف کشور یونان جهت مقاصد مالیاتی استفاده می شده است.
فدراسیون بین المللی نقشه برداری ، کاداستر را اینگونه کرده است :فهرست مرتب شده ای از اطلاعات مربوط به قطعات زمین (در داخل مرز جغرافیایی یک کشور) که شامل نقشه برداری و افزودن سایر مشخصه های زمین نظیر حقوق مالکیت، کاربری، اندازه و ارزش، به نقشه مقیاس بزرگ بوده است و به طور رسمی به ثبت می رسد.