برخی درصدد برهم زدن امنیت انتخابات هستند/ لطمهای وارد کنند نظام با آنها برخورد میکند/نمیخواهیم برای مجریان انتخابات پرونده قض
داتیکان: دادستان کل کشور گفت:طبق اطلاعات به دست آمده عناصر بدخواه و دشمنان در صدد بهم زدن امنیت هستند و هر مقداری که بتوانند قطعا نمیتوانند گام موثر در سلب امنیت انتخاب بردارند اما مطمئن باشند اگر بخواهد هر کس حرکتی کند که به امنیت انتخاب مردم لطمه وارد کند، نظام با او برخورد میکند
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجتالاسلام منتظری پیش از ظهر امروز در نشست خبری گفت: با توجه به اینکه در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری و شورا هستیم و امیدواریم با برنامهریزی های حساب شده و منطقی، موجب حضور حداکثری مردم را فراهم کنیم.
دادستان کل کشور به اقدامات صورت گرفته برای برگزاری انتخابات پرشور اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین نکاتی که مورد توجه است، مساله امنیت انتخابات است. مسئولیت برقراری این امنیت در فضای حقیقی و مجازی و حوزه رای گیری و قبل از آن در سطح شهرستانها و بخشها به عهده بخشهای مختلف از جمله وزارت کشور، نیروی انتظامی، دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و قضایی هستند و برای این کار تمام بخشها باید تعامل داشته باشند.
او ادامه داد: طبق اطلاعات به دست آمده عناصر بدخواه و دشمنان در صدد بهم زدن امنیت هستند و هر مقداری که بتوانند قطعا نمیتوانند گام موثر در سلب امنیت انتخاب بردارند اما مطمئن باشند اگر بخواهد هر کس حرکتی کند که به امنیت انتخاب مردم لطمه وارد کند، نظام با او برخورد میکند و به تعبیر رهبری سیلی میخورد. اما ما باید پیشبینی کنیم تا فضای امن داشته باشیم. حضور مردم هم میتواند خنثی کننده خواسته بدخواهان باشد.
دادستان کل کشور با بیان اینکه انتظار داریم مسئولان اجرایی انتخابات بیش از همه دستگاههای دیگر به این امر مهم اهتمام بورزند و اجازه ندهند زمینه آن فراهم شود اظهار کرد: طبیعی است استاندار، فرماندار، بخشدار چون منصوب دولت هستند گرایش به حمایت از یک کاندیدا داشته باشند اما انتظار داریم مجریان انتخابات کاملا رعایت قانون کنند و از حمایت یک کاندیدای خاص اجتناب کنند.
منتظری با تاکید براینکه فرمانداران حق حمایت از هیچ یک از نامزدهای انتخاباتی را ندارند، افزود: در این یک هفته آخر شکایات قابل توجهی از تخلفات حمایت فرمانداریها و بخشداران داشتهایم. خواهش میکنم در کمال انصاف و بیطرفی مسئولیت خود را انجام دهند. ما نمیخواهیم برای مجریان انتخابات پرونده قضایی تشکیل دهیم زیرا بموجب قانون حق ندارند کاری کنند که تبلیغ تلقی شود که اگر شود، جرم است و دستگاه قضایی به جرم بیتفاوت نیست. این کار در شان نظام اسلامی نیست و دستگاه قضایی تمایل به این کار ندارد ولی موظف است به وظیفه خود عمل کند. به دادستانها ابلاغ کردم در برخورد با متخلفان اغماض نکنند. در مرحله اول تذکر بدهند اما همه مسئولین اجرایی بدانند در رصد دستگاه قضایی هستند. اگر تعقیب کیفری صورت گرفت بعد گله نکنند چرا که از آنها میخواهیم مرتکب تخلف قانونی نشوند.
دادستان کل کشور اضافه کرد: دبیر خانه شورای عالی امنیت و دستگاههای ذیربط دیگر دستورالعملهایی دادند و مسئولان اجرایی و خود کاندیداها همه کم و بیش با مقررات و مصوبات مربوط به امنیت انتخابات آشنایی دارند. ما گزارش داریم در برخی شهرستانها یا خود ستادها هماهنگ کردن یا جلوگیری نکردهاند از برگزاری کارناوال و تجمع که طبق قانون برگزاری چنین مواردی ممنوع است و اگر مجوز نگیرند مرتکب خلاف قانون شده و نیروی انتظامی و دستگاه قضایی با آنها برخورد میکنند.
او ادامه داد: از ستاد تقاضا داریم از برگزاری کارناوال و تجمع در فضای باز خودداری کنند. در جایی که برای تجمع تعبیه شده تجمعات خود را اجرا کنند. آنچه مورد تاکید ماست این است که کارناوال راه نیاندازید. ممکن است افراد بدخواه و کسانی که به فکر بر هم زدن انتخابات هستند و گرایش به هیچ کس ندارند به دنبال جمعیت بروند و حادثهای رخ دهد. اگر میخواهند کاروان راه بیاندازند باید مجوز بگیرند و تا مسئولان تامین امنیت کنند و اگر حادثهای اتفاق بیفتد مسئولان باید پاسخگو باشند.
منتظری تاکید کرد: مسوولان ستاد توجه کنند خطوط قرمز رعایت شود که مهمترین آنها ارزشهای انقلاب و اسلام است. آن چیزی است که مردم برای حفظ آن خون دادند.
دادستان کل کشور اظهار کرد: سعی کردیم در کمیسیون نظارت بر تبلیغات به کاندیداها تذکرات لازم بدهیم که اخلاق رعایت شود و مسائل تنشزا مطرح نشود. این توصیهها بیشتر باید مورد توجه قرار میگرفت. شاهد هستیم نسبتهایی که داده شده در افکار عمومی بدآموزی داشت. برخی بزرگان اعتراض داشتند اما ممکن است در مناظره زنده مسائلی مطرح شود.
منتظری به نکاتی که در مناظرهها درباره قوهقضاییه مطرح شد، اشاره کرد و گفت: نسبتی از جانب کاندیداها خطاب به یک کاندیدای دیگر نسبت به موسسه میزان داده شده که این دروغ محض است. موسسه مالی میزان هیچ نسبتی با قوهقضاییه ندارد. برخی مسئولان آن در زندان هستند. نسبت دادن آن به دستگاه قضایی نسبت ناروایی است.
او ادامه داد: اینکه گفته شود قوهقضاییه چه مبارزهای با فساد داشت و این دستگاه را بیخاصیت و دور از انجام وظیفه قلمداد کردن دور از انصاف است. اساسا از مسئولان اجرایی چه در دولت اصلاحطلبان و چه اصولگرایان انتظار داریم ساختاری درست کنند که فساد ایجاد نشود نه اینکه ما رها کنیم و نظارت نکنیم و بعد غده بزرگ فاسد در وزارتخانه و بانکی بوجود آید. همه می دانیم دمل چرکین در بدن از نقطه کوچک شروع میشود. حرف ما این است چرا از ابتدا پیشگیری از بروز فساد نمیکنید؟
منتظری یادآور شد: بانکها و سازمانهای اقتصادی باید رصد و کنترل کنند تا فساد درست نشود. اینکه بگویند یک مورد هم در دولت گذشته قوهقضاییه ورود نکرده درست نیست. هم در آن دولت ورود کرده و هم در این دولت ادامه دارد. ما معاون رئیس جمهور را در زندان داریم. مسئولان دیگری داریم که رسیدگی به پرونده آنها ادامه دارد. یک وزیر و رییس آنقدر باید مراقبت کنند که فساد ایجاد نشود و اگر ایجاد شد، با آن برخورد کنند.
رییس دادگاه ویژه روحانیت ادامه داد: در همین مناظره جملهای راجع به دادگاه ویژه روحانیت گفته شد که تعبیر غیر قابل قبولی شد که برخی علما چه کشیدند. دادسرای ویژه روحانیت، نهادی است که امام راحل آن را پایهگذاری کرده و بر اجرای آن تاکید داشتند که بعدا قانونی شد. وظایفی که برای آن مشخص شده پنهان نیست و عملکرد آن معلوم است. اگر کسی گلهمند از روند یک رسیدگی است باید روند طی کند. از علما بپرسید فقط عالم بلا عمل از روند رسیدگی ناراضی هستند که دادگاه با آنها برخورد کرده چرا باید در یک مناظره زنده یک مطلب نامربوط با موضوع بگوییم. انشالله خدا ما را به راه راست هدایت کند.
او درباره فعالیت برخی از رسانههایی که از بیتالمال استفاده کرده و بر له یا علیه نامزدهای انتخاباتی تبلیغ میکنند،گفت: رسانهها اگر دولتی باشند به دادسرا معرفی میشوند چراکه مجاز نیستند له یا علیه نامزدها فعالیت کنند. رسانههای دولتی محدود هستند که از دولت کمک میگیرند و برخی وابستگی جناحی دارند که ممکن است مرتکب جرایم عمومی شوند که شاکی نمی خواهد. اما اگر جرم خصوصی رخ دهد، نیاز به شاکی خصوصی دارد. اگر رسانهای مرتکب جرم عمومی شود، دادستان به دادگاه معرفی میکند. دادستانها مدیران رسانهها را دعوت کردند و اگر لازم بود تعهدی بگیرند تا تخلفی نشود.
عضو کمیسیون نظارت بر تبلیغات انتخابات گفت: تخلفات انتخابات شورای شهر به لحاظ گستردگی بیشتر است. به دادستانها گفتیم موارد را رسیدگی کنند اما صلاحیت رسیدگی در استان مربوطه است اما تخلفات ریاست جمهوری در تهران بررسی می شود.
او ادامه داد: قبل از این بیشتر تخلفات مربوط به تبلیغات زود هنگام بود اما اکنون بحث سوء استفاده از بیتالمال مطرح است چرا که برخی نامزدها بواسطه روابطی که دارند از بیتالمال استفاده میکنند که با آنها برخورد میشود.
دادستان کل کشور درباره تشکیل پرونده برای برخی استانداران توضیح داد: عمدتا راجع به استفاده غیر مجاز از امکانات و حمایت از کاندیدای خاص است. این پروندهها در مرحله رسیدگی است و اشخاص احضار شدند.