"آیا نقد آرای شورای نگهبان به معنای مقابله با نظام است؟"
داتیکان: یادداشت دکتر علی اکبر گرجی، استاد حقوق عمومی دانشگاه شهیدبهشتی درباره اظهار نظر صریح آیتالله شیخ محمد یزدی، پیرامون نظر فقهی شورای نگهبان درباره انتخاب اقلیت های دینی در نقاط دارای اکثریت مسلمان (موضوع آقای سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد).
به نقل از کانال تلگامی دکتر اردستان، حضرت آیتالله شیخ محمد یزدی، متولد دهم تیرماه هزار و سیصد و ده در اصفهان، رییس اسبق قوه قضاییه و رییس سابق مجلس خبرگان رهبری است. حضرت آیتالله سابقه ای طولانی در عرصه سیاست ورزی جمهوری اسلامی داشته و دارد. سال ها نماینده مجلس شورای اسلامی و نماینده مجلس خبرگان بوده و یک سال هم ریاست این مجلس را برعهده داشته است.
اگرچه در آخرین انتخابات مجلس خبرگان، جناب ایشان نتوانست رای اعتماد مردم پایتخت را به دست آورد، اما هم اکنون علاوه بر دبیری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، از اعضای با سابقه و پرنفوذ شورای نگهبان به شمار می رود. تشخص فقهی حضرت آیتالله در قوه قضاییه و شورای نگهبان هیچگاه تشخص سیاسی ایشان را در سایه قرار نداد، به نحوی که هر از گاهی شاهد مواضع ایشان در این عرصه هستیم.
یکی از ویژگی های سوگیری های سیاسی و فقهی آیتالله یزدی قاطعیت و شفافیت آنهاست. آخرین اظهار نظر صریح ایشان در گفتگو با خبرگزاری تسنیم پیرامون نظر فقهی شورای نگهبان درباره انتخاب اقلیت های دینی در نقاط دارای اکثریت مسلمان (موضوع آقای سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد)، انجام شد.
فرازهای متعدد و آموزنده ای در بیانات ایشان وجود داشت که می تواند به کار دانشجویان حقوق و سیاست بیاید. اما یکی از فرازهای آن برای هر حقوق خوانده ای شگفتی زاست: "اینکه فقهای شورای نگهبان راجعبه یک اقلیت مذهبی تصمیم گرفتهاند، این تصمیم قانونی، شرعی، قطعی و غیرقابل تغییر است و بدون تعارف عرض میکنم که اگر کسانی دنبال این هستند که مصوبه قانونی را برگردانند، در حقیقت مقابله با اصل نظام جمهوری اسلامی ایران است و نظام قطعا در برابر آن میایستد و نمیتواند تحمل کند که قانون زیر پا گذاشته شود؛ اصل چهار قانون اساسی هم بر این مسئله صراحت دارد".