چشم در برابر چشم
در اولین ساعات روز پنجشنبه 2/2/1395سایت مجلس نمایندگان آمریکا با انتشار گزارشی از مسدود کردن داراییهای بانک مرکزی ایران در آمریکا خبر دادند. براساس این گزارش 226 نماینده کنگره به برداشت 1.57 میلیارد دلار از حسابهای بلوکه شده بانک مرکزی رای دادند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز این حکم را «دستبرد به اموال جمهوری اسلامی ایران» عنوان کرد اما مسئولان این وزارتخانه همواره تاکید میکنند که اقدام آمریکا نقض برجام نیست.
حکم اخیر دیوان عالی آمریکا مبنی بر پرداخت دو میلیارد دلار غرامت از اموال بلوکه شده ایران به وابستگان تفنگداران کشته شده آمریکایی در لبنان، که بسیاری آن را راهزنی مدرن آمریکا میدانند، در داخل کشور با اعتراض بسیاری از فعالان سیاسی، حقوقی و اجتماعی همراه بوده است. این مصوبه که به برداشت 2 میلیارد دلاری پول های بلوکه شده ایران در آمریکا معروف شد، موجی از مخالفت نمایندگان مجلس و شخصیتهای سیاسی کشور را بدنبال داشت که خواهان لغو این قانون و همچنین اقدام مقتضی از سوی دستگاه دیپلماسی بودند. برخی تحلیلگران و کارشناسان سیاسی معتقدند که اقدام اخیر آمریکا بدتر از اعمال تحریمها علیه ایران است زیرا در تحریم نهایتا اموال ملت ایران بلوکه میشد اما در اقدام جدید ایالات متحده اموال کشورمان رسماً توسط دولت آمریکا غارت میشود.
اگرچه برخی مسئولان دولت فعلی پس از این اقدام آمریکاییها رویکرد اتهام زنی به مسئولان سابق را اتخاذ کردند، اما بسیاری در داخل معتقدند بجای اتهام زنی و تلاش برای یافتن مقصر باید رویکردی مشابه آمریکاییها را در پیش گرفت و با تدوین قوانین مناسب و ساز وکارهای اجرایی شایسته، محکومیت حقوقی و کیفری آمریکاییها را در قبال ظلمها و جنایتهای زیادی که در طول بیش از 60 سال بر ملت ایران روا داشتهاند، پیگیری کرد.
در ادامه مواردی از اقدامات خصمانه آمریکا علیه ملت ایران که هر یک می تواند به خودی خود موضوع دریافت غرامت باشد را برمی شماریم:
نقش آمریکا در کودتای 28 مرداد (اسناد واعترافات مادلین آلبرایت وزیر خارجه وقت آمریکا در سال 1378)
2.نقش آمریکا در راه اندازی و آموزش ساواک
3.نقش آمریکا در حمایت و طراحی شیوه های گوناگون سرکوب مردم توسط رژیم پهلوی
4.نقش آمریکا در کشتار 13 آبان 57 و غائله 14 آبان
5. سفر ژنرال هایزر آمریکایی به ایران و تلاش برای کودتای نظامی توسط ارتش و دولت بختیار علیه انقلابیون_ وی با امضا گرفتن از بختیار در روزهای واپیسن رژیم پهلوی قراردادهای خرید تسلیحات ایران از آمریکا را لغو و پیش پرداخت این قراردادها که مبلغی حدود 11 میلیارد دلار بود به نفع خود مصادره کرد.
6. کمک 500هزار دلاری آمریکا به (مدنی) یکی از 3 کاندیدای ریاست جمهوری در سال 58
7.طراحی های متعدد آمریکا برای تجزیه ایران و حمایت از گروه های تجزیه طلب مانند حزب دمکرات کردستان گروهک پیکار خسرو و ناصر قشقایی از لاس و گاس و مونیخ کردها اعراب ترکمن ها و ...
8.مصادره 10 میلیارد دلار دارایی های رسمی ایران در بانک های آمریکا به بهانه تسخیر لانه جاسوسی
9. پناه دادن به شاه مخلوع
10.حمله نظامی طبس
11.اقدام برای کودتای نوژه از طریق بختیار و در پی آن عملیات جهش مثبت 80
12.کودتای قطب زاده و شیخ شریعتمداری
13.کودتای گروه براندازی پارس(مخفف پاسداران رژیم سلطنتی)
14.کودتای گروه نمارا
15.کودتای گروه نیما
16.حمایت از صدام برای حمله به ایران از طریق فعالیت های جاسوسی پس از پیروزی انقلاب برای مقایسه توان نظامی ایران و عراق و سفر متعدد مقامات آمریکایی به عراق پیش از حمله صدام
17.هدف قرار دادن هوپیمای مسافربری ایران
18.هلی کوپترهای آمریکایی با شلیک موشک یک کشتی تجاری ایران را غرق کردند. 3 پرسنل ایرانی به شهادت رسیده و 26 نفر را به گروگان گرفتند (30شهریور66)
19.هلی کوپترهای توپدار آمریکایی 3 قایق کشتی ایران را غرق کردند(17 مهر66)
20.چهار ناو آمریکایی به 2 سکوی نفتی ایران حمله کردند چند ساعت بعد از حمله ریگان گفت که شخصا دستور این حمله را داده است(27 مهر 66)
21.فروردین 67 نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی تنگه هرمز با کشتی های جنگی ایران درگیر شد. هواپیمای های جنگنده اف 14 تامکت 3 قایق ایران را غرق کرده و دو ناوچه سهند و سبلان را از کار انداختند رادارهای سهند و سبلان تنها وسایل مراقبتی ایران در جنوب خلیج فارس بود.
22.پشتیبانی اطلاعاتی آمریکا از صدام در بمباران شهرها و مواضع نظامی ایران
23.کمک اطلاعاتی گسترده آمریکا به صدام برای پس گرفتن فاو از ایران
24.تحریم تسلیحاتی ایران در اوج جنگ
25.حمایت از گروهک منافقین
26.حمایت از جبهه نجات ایران
27.حمایت از گروه درفش کاویانی
28.حمایت از گروه احمد مدنی
29.روابط گسترده با نهضت آزادی و دولت موقت و اجیر کردن افرادی همچون امیرانتظام، محمد توسلی و بهرام بهرامیان برای جاسوسی
30.ارتباط با بنی صدر و بهره برداری گسترده اطلاعاتی از او در جهت ضربه زدن به منافع نظام (گفتنی است ارتباط بنی صدر با سازمان جاسوسی آمریکا و گروه های وابسته به آمریکا در همان سالهای آغازین پیروزی انقلاب و در بدو حمله عراق به ایران که وی نقش فرماندهی کل قوا را برعهده داشت ضربات مهلکی بر پیکره انقلاب و رزمندگان اسلام وارد آورد)
31.جاسوسی آمریکا در دوران دفاع مقدس علیه ایران از طریق افرادی مانند هوشنگ امجدی، جمشید امیری، بهرام ایکانی، علی اصغر راهروو... که به ارتباط خود با سازمان جاسوسی آمریکا اعتراف کرده اند( این افراد سال 67 دستگیر شدند اما برخی از آنان از همان سالهای اولیه جنگ تحمیلی وصل به سازمان سیا شده و در طی سالیان دفاع مقدس اطلاعات حساسی را در رابطه با وضعیت جنگ و جبهه ها در اختیار آمریکا گذاشتند. سازمان سیا نیز با ارسال این اطلاعات به بغداد، عملا در کشتار و قتل عام دهها هزار تن از مردم شهری و روستایی و رزمندگان شریک جنایت رژیم بعث هستند.
32.سال 1995 رئیس مجلس نمایندگان آمریکا مبلغ 18 میلیون دلار برای "تغییر حکومت در ایران با زور" پیشنهاد داد و کاخ سفید با تخصیص 20میلیون دلار برای فعالیت های تروریستی علیه جمهوری اسلامی موافقت کرد.