حفاظت از حقوق پدیدآورندگان باید به ارزش ملی تبدیل شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ششمین همایش ملی مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با آن بر حفظ حقوق پدیدآورندگان آثار و حمایت از ایشان تأکید کرد.
علي جنتي در این همایش بیان داشت: بدون اختصاص بودجه مناسب به بخش فرهنگ نمیتوان دغدغه فرهنگ داشت، فرهنگسازان به عنوان تأثیرگزارترین قشر در افزایش سطح علمی و فرهنگی جامعه نیازمند توجه بیشتر هستند.
احترام و پاسداری از حقوق پدیدآورندگان باید به ارزش ملی تبدیل شود
علی جنتی در خصوص حفض حقوق پدیدآوران اعلام کرد: بايد تصميمي گرفت كه حفظ حقوق پديدآورندگان براي مردم، روز به روز، ارزشمندتر و به هنجار و ارزشي ملي تبديل شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه موضوع حمايت از آثار ادبيهنري در فضاي مجازي براي اين دوره از همايش، انتخاب دقيق و بخردانهاي است، اظهار داشت: امروز استفاده از اينترنت در كشورما و البته درهمة دنيا آنقدرهمهگير شده كه گاهي از ياد ميبريم كه بودن در اين محيط و بهرهبردن از آن نيز قوانيني دارد و بايد آن را رعايت كنيم.
به گفته جنتي، نبايد اين گونه فكركنيم كه هر چه در اين فضا بارگذاري ميشود حق ماست و ميتوانيم آزادانه به آن دسترسي پيدا كنيم.
قاعدهمند سازی حقوق افراد در خصوص دسترسی به اینترنت
وزير فرهنگ و ارشاداسلامي قاعدهمند سازی حقوق افراد از دسترسی به اینترنت را ضروری دانست و در این باره اظهار داشت: يكي از اهداف اين همايش آن است كه تا حد توان و از حيث حقوقي حضور در اينترنت را در محدوده وظايف و اختيارات اين وزارتخانه، نه محدود بلكه قاعدهمند كند.
جنتي ابراز اميدواري كرد كه اين هدف با كمك همگان و راهكارهاي پيشنهادي اساتيد داخلي و خارجي محقق شود.
وي خاطرنشان كرد: چند دهه قبل كه ايدة دهكده جهاني مطرح شد حتي صاحب اصلي اين ايده يعني «مارشال مك لوهان» نيز فكرش را هم نميكرد كه اين رويا روزي به واقعيت برسد! با ظهور اينترنت مشخص شد كه دستيابي به روياهاي بزرگ كار دشواري نيست، فقط كافي است انسان اراده كند.
پیوستن به کنوانسیون بینالمللی حق مولف و حقوق مرتبط با پدید آورندگان و اجراکنندگان نیاز به بررسی دقیق دارد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیوستن به کنوانسیون بینالمللی حق مولف و حقوق مرتبط با آن را ضروری دانست و در این باره تصریح کرد:
سال گذشته و در همايش پيشين عوارض نَپيوستن ايران به كنوانسيونهاي بينالملليِ حق مولف و حقوق مرتبط به پديدآورندگان و اجراكنندگان را بررسي كرديم و درباره آن سخن گفتيم و از بهرهبرداريِ بدونِ مجوز از آثارِ پديدآورندگانِ داخلي در بيرون از مرزها گلايه كرديم.
وي تصريح كرد كه همچنان معتقديم كه حل اين مشكل كار دشواري است. پيوستن به اين كنوانسيونها آثار متعدد فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي در پي دارد و تعهداتِ ويژهاي را براي كشور ايجاد خواهد كرد. از اين رو هرگونه تصميمگيري دربارة موضوعِ الحاق به اين كنواسيونها نيازمند ايجاد بستر مناسب و تصميمِ آگاهانه و هوشيارانه است تا مشكلي به مشكلات حاضر افزوده نشود.
بيقيمت كردن حيثيت و حقوق ديگران
علی جنتي در این باره گفت: بايد همواره اين موضوع را يادآوري كنيم كه هرچيزي قيمتي دارد. نبايد استفاده از اينترنت و حضورِ پررنگ در شبكههاي اجتماعي به قيمتِ بيقيمت كردن حيثيت و حقوق ديگران باشد. نبايد حضور پر رونق در دنياي مجازي به بهاي كمرونق كردن و كسادي بازار محصولات و آثاري باشد كه پديدآورندگان براي خلق آنها خونِ دلها خوردهاند.
به گفته وي بايد يادمان باشد كه پديدآورنده به فروش نسخههاي اثرش براي خلق آثار بهتر و خلاقانهتر نيازمنداست. معمولاً ناشران و تهيهكنندگان از پديدآورندهاي كه اثرش در قفسة فروشگاهها خاك ميخورد اما در فضاي مجازي و شبكههاي اجتماعي غوغايي به راه انداخته، حمايت نميكنند.