در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نیستیم
داتیکان : حجت الاسلام والمسلمین موسی غضنفر آبادی گفت امروز دادگاه انقلاب اسلامی به عنوان یکی از دادگاههای تخصصی در کنار دادگاه کیفری دو، کیفری یک، دادگاه خانواده و سایر دادگاهها فعالیت میکند.
خبر گزاری میزان: حجت الاسلام و المسملین موسی غضنفر آبادی گفت: قوه قضاییه و مشخصا دادگاه انقلاب اسلامی سرلوحه کار خود را دستورات و فرامین و بیانات مقام معظم رهبری در برخورد با مفسدین و فساد قرار داده است و هیچ خط قرمزی برای برخورد با مفسد و مبارزه با فساد وجود ندارد.
به گزارش داتیکان و به نقل از خبرنگارگروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان حجت الاسلام و المسملین غضنفر آبادی، رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه و عرض تبریک خدمت همه قضات شجاع، دلیر، پاکدامن و پاکدست و همه ملت بزرگ و شریف انقلاب اسلامی، یاد و خاطره شهدای هفت تیر سال ۱۳۶۰، آیت الله شهید بهشتی و یارانش که توسط گروه تروریستی منافقین به شهادت رسیدند، را گرامی داشت.
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران در ادامه افزود: بر اساس قانون، دادگاه انقلاب اسلامی به جرایم امنیتی، مواد مخدر، قاچاق کالا و ارز، اخلال در نظام اقتصادی رسیدگی میکند، در حقیقت دادگاه انقلاب اسلامی با صدور آراء خودش بخشی از مبارزه با جرایم امنیتی و جرایم اقتصادی و جرایم مواد مخدر را بر عهده دارد.
وی بیان کرد: قوه قضاییه و مشخصا دادگاه انقلاب اسلامی سرلوحه کار خود را دستورات و فرامین و بیانات مقام معظم رهبری در برخورد با مفسدین و فساد قرار داده است و اولین مطلب اینکه هیچ خط قرمزی برای برخورد با مفسد و مبارزه با فساد وجود ندارد.
حجت الاسلام و المسملین موسی غضنفر آبادی گفت: اینها به عنوان برنامههای باور شده دستگاه قضایی خصوصا دادگاه انقلاب مورد توجه است. دوم اینکه معتقد هستیم اگر مسئولی چشمش را به روی فساد ببندد از مفسد بدتر است هیچ جایگاهی نزد ما نخواهد داشت.
وی ادامه داد: سوم اینکه تسامح در مبارزه با فساد، همدستی با فاسدان است و چهارم اینکه اجرای عدالت باید قاطع و در عین حال دقیق و ظریف باشد که دادگاه انقلاب این مطلب را ثابت کرده است. البته ممکن است بحث هیاهو و اخبار کذب وجود داشته باشد، اما ما میتوانیم ثابت کنیم که این کار را انجام دادهایم.
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران تصریح کرد: پنجم اینکه در امر مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نیستیم و هیچ دستگاه مستثنی نیست و هیچ کسی و یا نهادی با عذر انتساب به یک جریان یا فرد یا یک مقام نمیتواند خودش را از مجازات رهایی ببخشد و ششم اینکه اعتقاد داریم که باید سراغ دانه درشتها و ریشهها رفت. البته با جزئیات هم باید برخورد کرد، ولی اول باید سراغ آنها رفت.
وی خاطر نشان کرد: نکته هفتم اینکه اگر با فساد مبارزه نشود همه کارها لنگ خواهد ماند، ما اعتقاد راسخ داریم برای اینکه نظام و کشورمان حرکت رو به جلو در همه عرصههای علمی، اقتصادی و مباحث اجتماعی داشته باشد باید با فساد مبارزه جدی صورت بگیرد که ما با قاطعیت و جدیت کار خودمان را در مبارزه با فساد و مقابله با مفسدان انجام خواهیم داد.
حجت الاسلام و المسملین موسی غضنفر آبادی گفت: نهم اینکه مبارزه با فساد را یک جهاد واقعی و کاری بسیار دشوار میدانیم و کسی که وسوسه میشود و وارد میدان فساد مالی میشود باید بداند دردسر این کار زیاد است و مجازات شدیدی را به دنبال خواهد داشت و هزینه زیادی را باید پرداخت کند.
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی تهران اظهار کرد: دهم، مبارزه با فساد نباید سیاسی باشد، برخی از افراد به خاطر اینکه از یک گروه، از یک جناح و از یک باند کسی دستگیر میشود دادشان بلند میشود که مثلا میخواهد برخورد سیاسی صورت بگیرد. این تصور نباید وجود داشته باشد. ما هیچ تبعیضی قائل نخواهیم بود.
وی تصریح کرد: یازدهم اینکه مبارزه با فساد باید در دولت جدی گرفته و دنبال شود؛ یعنی باید پیشگیری با اقداماتی که میبایست انجام دهند صورت بگیرد.
حجتالاسلام و المسلمین موسی غضنفرآبادی تصریح کرد: دستگاه قضا و دادگاه انقلاب این مهم را بر خود لازم میداند که باید با فساد مبارزه جدی صورت بگیرد و در این باره ۴ شعبه ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی در دادگاه انقلاب ایجاد شده است.
حجتالاسلام و المسلمین موسی غضنفرآبادی گفت: این شعبات با استجازه از مقام معظم رهبری به مدت دو سال خواهد بود که امیدواریم ظرف این مدت تلاشها و پیگیریهای مسئولین به جایی برسد که این ۴ دادگاه تعطیل و جرایم اقتصادی ریشه کن شود البته تا این حد که نیاز به این دادگاههای ویژه نباشد.
در ادامه این نشست خبری قاضی صلواتی به ایراد سخن پرداخت و ضمن تبریک هفته قوه قضاییه و گرامیداشت شهدای قوه قضاییه گفت: قضات و پرسنل دادگاه انقلاب اسلامی با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری و تأکید ریاست قوه قضاییه با هر گونه اقدام ضد امنیتی، جواسیس، فتنه گران و ایادی دشمن در مبادی جاسوسی برخورد جدی کرده است و آن را ادامه خواهد داد.
قاضی صلواتی ادامه داد: حفظ نظام از اوجب واجبات است، دادگاه انقلاب کوتاه نخواهد آمد و برخورد جدی خواهد کرد.
در این لحظه رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه تعداد پروندههای مفاسد اقتصادی را ذکر کنید، گفت: در این باره سخنگوی قوه قضاییه توضیح داده است، تعدادی پرونده وجود دارد و روند رسیدگی بر اساس آییننامه و استجازه مقام معظم رهبری انجام میشود.
حجتالاسلام و المسلمین موسی غضنفرآبادی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بر اساس ماده ۴۵ اصلاحی آخرین آمار که به واسطه این ماده باعث کاهش تعداد اعدامی شده است را تشریح کنید، بیان کرد: از اقدامات مهم دردستگاه قضایی ماده ۴۵ اصلاحی بود که قریب به ۵ هزار پرونده به کمتر از حبس ابد یا اعدام تقلیل شد.
وی گفت: با تلاش شبانه روزی همکاران در دادگاه انقلاب به این پروندهها خیلی سریع رسیدگی میشود و تقریبا پروندهها رو به اتمام است و پروندهای نداریم که منتهی به رأی اصلاحی نشده باشد همه بر اساس ماده ۴۵ اصلاحی آراء جدید صادر و تخفیف پیدا کردهاند.
وی گفت: فساد سیستمی نیست بلکه عدهای یا خوب تربیت نشدهاند یا وسوسه بر آنها غلبه میکند، ما باید راهکار قانونی دقیق و گلوگاهها را شناسایی کنیم و آنها را ببندیم و قانون وضع کنیم برای بستن گلوگاهها که حتما موفق خواهیم شد.
حجتالاسلام و المسلمین موسی غضنفرآبادی بیان کرد: به نظر میرسد در مبارزه با مفاسد رو به پیشرفت هستیم و کارهای بزرگی انجام شده و در حال انجام است و با شدتی که در برخوردها انجام خواهد پذیرفت، ریشههای فساد عمده را برخواهیم کند.
رئیس دادگاههای انقلاب اسلامی ایران در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه کدامیک از پروندههایی که احساسات مردم را جریحه دار در دادگاه انقلاب مورد رسیدگی قرار میگیرد بیان کرد: پروندههای متعددی هستند بخشی مفاسد اقتصادی، جرایم اقتصادی، مفاسد پولی و بانکی و ....
وی اضافه کرد:، اما آنچه که احساسات مردم تحریک میکند جرایم خشن در بحث جسمانی، حیثیتی و فساد مالی کلان است در قسمت اول مربوط به دادگاه انقلاب نیست، اما در قسمت دوم مربوط به دادگاه انقلاب است مخصوصا منسوبین به افراد شاخص که بخشی از آنها در حال رسیدگی قرار دارد و بخشی هم رسیدگی صورت گرفته و احکام اعلام شده است.
حجتالاسلام و المسلمین موسی غضنفرآبادی افزود: برخی از این پروندهها مربوط به داماد یا فرزند بود و انجام شد در آینده هم موردی باشد رسیدگی میشود.