رئیس قوه قضاییه سید ابراهیم رئیسی : تشکیل مجتمع مبارزه با فساد اقتصادی و تقویت دستگهای اطلاعایتی وانتظامی
داتیکان : رئیس قوه قضائیه گفت: ۶۳ حساب عدد درستی نبود که درباره حسابهای قوه قضاییه اعلام شد و این حسابها یک امکانی است تا در جایی که بودجه مصوب مشکلات را حل نمیکند بتوانیم به مردم خدمت بدهیم.
به گزارش خبرنگار قضایی خبر گزاری تسنیم ، حجتالاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در گفتوگوی زنده تلویزیونی در شبکه یک سیما بهمناسبت هفته قوه قضائیه در پاسخ به این سؤال که "شما خاکخورده دستگاه قضا هستید و از دادیاری شروع کردید و به ریاست قوه قضائیه رسیدید و انتظار از شما متفاوت است، مردم چهزمانی احساس میکنند در قوه قضائیه تحول ایجاد میشود؟"، اظهار کرد: انتظار مردم را کاملاً بحق میدانیم. اگر انتظار دارند پروندهشان سیر سالم در دستگاه قضایی داشته باشد و هیچ گونه ناسلامتی را برنمیتابند، کاملاً بحق است. قضات خوب در دستگاه قضایی بسیار زیاد هستند و فکر میکنم با همین همکاران و کمک و مساعدت سایر بخشها بتوانیم در مدتی کوتاه خواستههای مردم عزیز را اجابت کنیم.
وی افزود: در همین 110 روز گذشته بهسراغ مسائلی رفتم که دغدغه مردم است از جمله موضوع پروندههای معوق و ابتدا هم کار را از خودمان یعنی پروندههای ماده 477 که رئیس قوه قضائیه باید تصمیم میگرفت شروع کردیم و خوشبختانه بخش زیادی از این پروندهها تعیین تکلیف شده است.
رئیس قوه قضائیه در پاسخ به سؤال دیگری درباره سرنوشت 63 حساب بانکی و اینکه آیا این حسابها تعیین تکلیف شده است یا خیر گفت: 63 حساب عدد درستی نبود که اعلام شد. این حسابها یک امکانی بود تا در جایی که بودجه مصوب مشکلات را حل نمیکند برای ارائه خدمات استفاده شود. بهدلیل همین ذهنیتها، این حسابها را به 5 حساب تقلیل دادیم و در گام بعدی قصد داریم در پایان هر سال درآمد و هزینههای این حسابها را بهصورت شفاف بهاطلاع عموم مردم برسانیم تا شفافیت ایجاد شود. تاکنون هم این حساب در اختیار رؤسای قوه قضائیه بوده است. البته در گذشته چکها با یک امضا صادر میشد اما از روزی که به قوه قضائیه آمدم، قرار شده چکها با سه امضا وصول شود.
وی تصریح کرد: متأسفانه این موضوع یکمقدار جنبه سیاسی پیدا کرد. البته قطعاً آمادگی دارم درباره عملکرد این حسابها در دورههای گذشته نیز گزارش بدهم زیرا تمام مبالغ صرف قوه قضائیه و ارائه خدمت به مردم شده است اما در عین حال در دوره خودم، گزارش سالانه این حسابها را بهصورت شفاف میدهم.
رئیسی درباره برنامه قوه قضائیه برای جلوگیری از رانت و فساد در دستگاه قضا گفت: فساد به هیچ عنوان زیبنده نظام اسلامی ایران نیست چه درون دستگاه قضا و چه در سایر بخشها. در دستگاه قضا مصمم هستیم با فساد مبارزه کنیم. همه کسانی که با قوه قضائیه همکاری دارند و در پرونده نقش دارند اعم از قاضی، کارمند، کارشناس، وکیل و ضابط و سایر افراد مرتبط با پروندهها، باید بهگونهای رفتار کنند که جریان پرونده کاملاً سالم بگذرد و هیچ گونه ناسلامتی قابل تحمل نیست. مصمم هستیم در این روند، اگر ناسلامتی بود بهصورت جدی برخورد کنیم و به هیچ عنوان اجازه نمیدهیم در این روند وکیل، کارشناس، قاضی، ضابط و کارمند ناسالم حضور داشته باشد.
رئیس دستگاه قضا اضافه کرد: در همین ارتباط سیستمهای نظارتی داخل قوه قضائیه نیز فعالیت خود را مضاعف کردند و از خود مجموعههای کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضائیه و سایر مجموعههای صنفی در این راستا کمک میگیریم زیرا قطعاً اولین مدعی وکیل یا قاضی ناسالم، خود وکلا و قضات سالم و پرشمار هستند. در قضیه ناسلامتی در مجموعه قضایی کشور برخورد ما متفاوت از گذشته خواهد بود و در همین راستا کمیسیون تعیین صلاحیت را فعال کردیم و دادگاه عالی صلاحیت را نیز خودم تشکیل میدهم. البته ناگفته نماند که بدنه دستگاه قضایی سالم است و خودشان مدعی مبارزه با فساد هستند و در مورد وکلا هم همین طور است. انشاءالله مردم در میدان عمل، مبارزه با فساد را خواهند دید.
رئیسی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری درباره تشکیل مجتمع مبارزه با فساد اقتصادی توضیح داد: بر اساس مطالعاتی که انجام شده و تأکید رهبر معظم انقلاب بر مبارزه قاطعتر با فساد در بیانیه گام دوم انقلاب، بهنظر میآید باید یک تمرکزی در مبارزه با فساد ایجاد شود، لذا اولین اقدام ما تشکیل مجتمع مبارزه با فساد اقتصادی خواهد بود تا تمام فرایند قضایی در آن دیده شود و دادگاههای اقتصادی فعال در تهران نیز در همین مجتمع متمرکز خواهند شد. در وهله دوم ارتباط با دستگاههای اطلاعاتی و انتظامی باید تقویت شود و در قدم بعدی باید یک مجموعه بههمپیوسته منسجمی وجود داشته باشد تا بتوانند همه بخشها را بهصورت قانونمند به هم مرتبط کنند که این نیاز به قانون دارد و از طریق مجلس پیگیر آن هستیم. در مجموع فکر میکنم مجتمع مبارزه با فساد اقتصادی، همین روزها، راهاندازی شود.