زنگ پایان مجلس نهم به صدا درآمد
علی لاریجانی، پایان دوره چهار ساله مجلس نهم را به صورت رسمی، اعلام کرد
انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی درتاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ برگزار شد. نامزدان انتخاباتی بر سر 290 کرسی به رقابت پرداختند. دوره نهم مجلس شورای اسلامی از ۷ خرداد ۱۳۹۱ رسماً آغاز به کار کرد.
از اتفاقات مهم این مجلس بعد از اعلام نام نمایندگان مجلس، تغییر چهره اساسی مجلس بود. نزدیک به دو سوم نمایندگان مجلس هشتم از حضور در مجلس نهم باز ماندند.
در این مجلس حزبها و گروههای سیاسی حضور داشتند که مهم ترین آنها: اصولگرایان بودند که با چند لیست در این مجلس حضور داشتند که مهمترین آنها جبههٔ متحد اصولگرایان و فهرست جبههٔ پایداری انقلاب اسلامی بود
جبهه پایداری
جبهه پایداری در سال ۱۳۹۰ تشکیل شد به دبیرکلی مرتضی آقاتهرانی. اعضای این جبهه مانند غلامحسین الهام، صادق محصولی، مهدی کوچکزاده، مسعود میر کاظمی، حمید رسایی، کامران باقری لنکرانی، روحالله حسینیان، مهرداد بذرپاش از اعضای پیشین دولت محمود احمدینژاد و اصولگرایان مخالف جریان موسوم به جریان انحرافی بودند.
جبههٔ متحد اصولگرایان
جبهه متحد اصولگرایان نیز، مورد حمایت جامعتین بود.از اعضای این جبهه میتوان ازمحمدرضا باهنر، احمد توکلی، اسدالله بادامچیان، حمیدرضا ترقی، غلامرضا مصباحی مقدم، علی لاریجانی نام برد. اعضای این جبهه از مخالفان جریان پیرامونی دولت احمدی نژاد بودند.
جبهه ایستادگی
گروه دیگری که در مجلس نهم حضور داشت جبههٔ ایستادگی نام داشت.این گروه که به گروه محسن رضایی معروف اند، اصولگراهایی هستند که از جبههٔ متحد میانهروترهستند.
حزب صدای ملت
از گروههای اصولگرای دیگری که در مجلس حضور داشتند و پس از جبهه پایداری و جبهه متحد اصولگرایان، بیشترین تاثیر در مجلس را داشتند، حزب صدای ملت یا همان منتقدان دولت دهم بود.
اصلاح طلبان
اصلاحطلبان در این مجلس نقش کمرنگ تری نسبت به مجلس هشتم داشتند. از مهمترین احزاب اصلاطلب حاضر در انتخابات مجلس نهم می توان به جبههٔ مردمسالاری و خانه کارگر اشاره کرد که در جریان برگزاری انتخابات با هم متحد شدند.
نمایندگان مستقل
نمایندگان مستقل و سایر نمایندگان نیز، نزدیک به ۲۱٫۵ درصد کرسیهای مجلس نهم را از آن خود کردند.
قانون اساسی دو وظیفه قانونگذاری و نظارت بر قانون را بر عهده مجلس شورای اسلامی گذاشته است که همواره کفه ترازو به سمت قانونگذاری سنگینی میکند. اگر بخواهیم در مورد قانونگذاری در مجلس نهم صحبت کنیم به یک رکورد شکنی میرسیم زیرا مجلس نهم نسبت به هشت مجلس قبل از خود کمترین میزان قانونگذاری را داشته است.مجلس شورای اسلامی در دوره نهم کمتر از 200 قانون را به تصویب رسانده است در صورتیکه سهم هر مجلس پس از انقلاب به طور میانگین در هر دوره بیش از 300 قانون بوده است. ودر نهایت اینکه مجلس نهم، که یکی از جنجالیترین مجالس جمهوری اسلامی بود با تمام حاشیهها و فراز و فرودهایش امروز 4/3/1395 با اعلام رسمی علی لاریجانی، پایان یافت.