شکایت یک شهروند از رفتار غیرقانونی یک اتوبوس بینشهری
داتیکان: «دیشب سوار اتوبوس شدم تا از شهرمان در خراسان به تهران بیایم. وقتی وارد اتوبوس شدم دیدم صندلی من را به شخص دیگری دادند. راننده گفت چون دیر آمدی صندلیت را به یک نفر دیگر دادیم! در حالیکه اتوبوس هنوز حرکت نکرده بود.
دو ساعت بعد در جواب اعتراض دوباره من به تغییر صندلی گفت: «دیر اومدی دو قورت و نیمت هم باقیه. اگه اعتراض داری پیاده شو و برگرد ترمینال و اعتراضت رو به مسئولش بگو.» یعنی ساعت 11 شب در بیابان میخواست یک دختر جوان را پیاده کند.
اتوبوس ساعت یک شب در شاهرود حدود نیم ساعت توقف کرده بود تا یک مسافر را در آنجا سوار کند و در نهایت با یک ساعت و نیم تاخیر به تهران رسیدیم؟
الان حقوق ما مسافران بدبخت چیست؟ رانندگان اتوبوس هر کاری میتوانند بکنند؟ یا ما میتوانیم جایی شکایت کنیم؟»
پاسخ داتیکان: وقتی شما بلیتی میخرید در واقع قراردادی بین شما به عنوان مسافر با شرکت حمل و نقل بسته میشود. شرکت حمل و نقل متعهد میشود طبق شرایطی که در بلیت نوشته شده شما را به مقصد برساند. عوض کردن صندلی یا تاخیر بی مورد به معنی تخلف شرکت حمل و نقل از قرارداد است.
در منشور حقوق مسافر که به تصویب سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای رسیده آمده: «انتخاب صندلی از جمله حقوق مسافران میباشد.» یعنی مسافر حق دارد صندلی مورد نظر خود را از بین صندلیهای موجود انتخاب کند.
اتوبوسها فقط در یک حالت میتوانند بین راه مسافر سوار کنند. آن هم اینکه در بلیت به اطلاع مسافر برسد که در ترمینال فلان شهر برای سوار کردن مسافر توقف خواهیم داشت و سوار کردن مسافر بین راهی هم در ترمینال صورت گیرد. در غیر اینصورت اینکار ممنوع است. هر نوع تاخیر و توقف غیر ضروری دیگری هم در همین منشور ممنوع اعلام شده است.
برای ارسال شکایت هم از سامانه 141 میتوانید استفاده کنید که در آن با ارائه اطلاعاتی مثل کد ملی، شماره پلاک خودرو، نام شرکت مسافر بری، شماره بلیت، تاریخ سفر، مبدا و مقصد شکایت خود را ثبت میکنید..