حکم کمسابقه دادگاهی در سوئیس در خصوص اخراج زن مسلمان
داتیکان: بنا به گزارش رسانههای سوئیسی، دادگاهی در این کشور طی حکمی کم سابقه اقدام کارگاهی در این کشور را که منجر به اخراج بانوی محجبه بود محکوم و این کارگاه را ملزم به پرداخت خسارت به وی کرد.
به گزارش داتیکان به نقل از هفته نامه لوماتن دیمانش، دادگاه منطقهای در سوئیس در ماه گذشته (سپتامبر) سال جاری، اخراج یک بانوی محجبه اهل صربستان را به دلیل داشتن حجاب از یک کارگاه خشکشویی خلاف قانون دانست و این کارگاه را مجبور به پرداخت خسارت و کلیه حقوق عقب افتاده وی نمود.
به نوشته این نشریه، بانوی مسلمانی به نام عبیده باشش سال سابقه کار در ژانویه 2015 از شغل خود به علت استفاده از حجاب مسلمانان اخراج شد.
کارفرمای عبیده در برن گفته بود که روسری وی، مقررات بهداشتی را نقض می کند و یا باید حجاب را بردارد و یا اخراج است.
عبیده در مقابل به کارفرما پیشنهاد کرده بود که روزانه روسری خود را بشوید و یا از روسری های یک بار مصرف استفاده کند، که با مخالفت کارفرما روبه رو شده بود.
به نوشته این نشریه، دادگاه برن حکم داد که این شرکت، حق آزادی بیان عبیده را بر اساس قانون اساسی، نقض کرده است.
بر اساس این حکم، حجاب تنها در صورتی می تواند موجب اخراج از کار شود که اجرای وظایف تعیین شده در قرارداد اشتغال را غیرممکن سازد و یا به صورت اصولی بر محیط کار تاثیر منفی بگذارد.
به نوشته لوماتن دیمانش، این پرونده یکی از موارد استثنایی در نوع خود در سوئیس به شمار می رود و تنها یک مورد مشابه در سال 1990 در این کشور رخ داده که در آن یک شرکت ماشین سازی در شرق این کشور، به علت اخراج یک زن در پی استفاده از حجاب، محکوم شده بود.
چند گروه اسلامی سوئیس از صدور چنین حکمی تقدیر و استقبال کردند.
اوندر گونس از فدراسیون سازمانهای اسلامی سوئیس به هفته نامه لوماتن دیمانش گفت که چگونگی پوشش زن یا مرد نباید در کار اهمیت داشته باشد، بلکه شایستگی باید معیار باشد، نه لباسی که می پوشند.