نشست ویژه شورای امنیت، درباره کرهشمالی
داتیکان: مقام های امنیت ملی و نظامی دولت ترامپ برای بررسی پاسخ احتمالی به آزمایش امروز موشک قاره پیمای کره شمالی جلسه فوق العاده تشکیل دادند.
به گزارش شبکه خبری سی.ان.ان، مقام های امنیت ملی، نظامی و دیپلماتیک دولت ترامپ برای ارزیابی گزینه های احتمالی برای پاسخ به آزمایش امروز (سه شنبه) موشک قاره پیما از سوی کره شمالی نشست فوق العاده تشکیل دادند.
براساس این گزارش، کارشناسان فنی ارتش آمریکا در حال بازبینی همه داده ها و اطلاعاتی هستند که از سوی ماهواره ها، هواپیماها و دیگر سامانه های این کشور جمع آوری شده تا درستی ادعای کره شمالی درخصوص آزمایش موشک قاره پیما را بررسی کنند.
در این جلسه مقام هایی از وزارت خارجه و وزارت دفاع ایالات متحده نیز شرکت دارند و مقام های ارشد دولتی به سی ان ان گفته اند که این ادعا جدی گرفته شده است.
به نوشته این شبکه خبری به نقل از یک مقام دولتی آمریکا، در صورتی که محرض شود، موشک شلیک شده از نوع قاره پیما بوده، تصمیم برای دادن «پاسخی سنجیده» به عهده دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود.
اگرچه هنوز تصمیمی گرفته نشده، اما پاسخ احتمالی ممکن است شامل ارسال نیروهای نظامی بیشتر از جمله سرباز، هواپیما و کشتی برای افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه شبه جزیره کره باشد.
با این وجود، گزینه های دیپلماتیک مثل تحریم های بیشتر نیز در حالی بررسی است.
بنابر گزارش سی ان ان، در صورتی که درستی ادعای کره شمالی تایید شود، پنتاگون اعلام خواهد کرد که همه سامانه های دفاع موشکی مستقر در کشتی های جنگی آمریکا در اقیانوس آرام غربی و موشک های مستقر در آلاسکا و همچنین سامانه های دفاع موشکی در کره جنوبی و ژاپن کاملا آماده باشند.
منابع نظامی کره جنوبی امروز اعلام کردند که کره شمالی صبح امروز یک فروند موشک بالستیک را مورد آزمایش قرار داده است.
هنوز در خصوص موفقیت آمیز بودن و یا شکست این آزمایش موشکی گزارشی منتشر نشده است.
همچنین پس از انجام این آزمایش موشکی، «مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی خواستار برگزاری نشست شورای امنیت ملی این کشور شد.
انجام این آزمایش چند روز پس از دیدار روسای جمهوری کره جنوبی و آمریکا صورت می گیرد که طرفین بر افزایش فشارها به منظور کاهش فعالیت های تسلیحاتی و اتمی کره شمالی تاکید کرده بودند.
آخرین آزمایش های موشکی کره شمالی مربوط به تاریخ 18 خرداد ماه سالجاری است که به طور همزمان چند فروند موشک زمین به دریا به سمت دریای شرقی ژاپن شلیک کرد.
کره شمالی می گوید، تا زمانیکه تهدیدهای آمریکا علیه این کشور و رزمایش های مشترک کره جنوبی و آمریکا در منطقه حساس شبه جزیره کره ادامه داشته باشد، پیونگ یانگ نیز علاوه بر تداوم آزمایش های موشکی، توان هسته ای و تسلیحاتی خود را تقویت خواهد کرد.
شورای امنیت سازمان ملل در خردادماه سالجاری به دلیل تداوم آزمایش های موشکی کره شمالی، این کشور را با تحریم های جدیدی مواجه کرد.
کره شمالی در سال جاری میلادی تاکنون 13 بار اقدام به شلیک انواع موشک با بردهای بلند و کوتاه کرده است.