فریاد شورای حقوق بشر بر سراسرائیل بلند شد
فریاد شورای حقوق بشربرسر اسرائیل بلند شد.شورا پراز صداهای اعتراض،مملو از «درخواست ها»، «محکومیت ها»، «ابراز نگرانی ها» و «ابراز تاسف ها» بود.
اکثریت قاطع اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل، جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین اشغالی را به شدت محکوم کردند.
از اسرائیل خواسته شده حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت خود را که حق ذاتی و حقوق بشری است رابه رسمیت بشناسد، زیرا شناسایی این حق اساسی، پیش شرط لازم برای اجرای صلح در خاورمیانه است.
قطعه قطعه کردن سرزمین های اشغالی توسط رژیم صهیونیستی مانع دستیابی به حق تعیین سرنوشت فلسطینیان است و مخالف اهداف و اصول منشور ملل متحد برای حفظ تمامیت ارضی کشورها می باشد.اقدامات اسرائیل درفلسطین اشغالی نمود بارز نقض حقوق انسانی است،حملههای مکرر اسرائیل به این مناطق باعث آسیب جدی به مدارس کودکان و امکانات آموزشی آنها شده ومحدودیتهای رفت وآمدی باعث منزوی شدن مردم فلسطین ومحروم شدن کودکان از حق آموزش و پرورش شده. همچنین شرایط بد زندانها،بازداشت هزاران فلسطینی از جمله کودکان، زنان و فعالان مدنی،زندانیایی که در شرایط ناگواری از جمله مکان های کثیف غیر بهداشتی، سلول های انفرادی با محرومیت از مراقبت های پزشکی و محروم از ملاقات خانواده های خود به سر می برند.بد رفتاری و آزار و اذیت زندانیان فلسطینی واعمال انواع شکنجه قابل پذیرش نیست.
در شورای حقوق بشر،ازاقداماتی که مصداق نقض حقوق بشر هستند مثل سیاستهای شهرک سازی در سرزمینهای فلسطین اشغالی،انتقاد شده زیرا ساخت و سازهای غیر قانونی رژیم صهیونیستی خلاف قواعد بین المللی است.با شهرک سازیهای غیرقانونی و ورود مهاجران صهیونیست ترکیب جمعیتی این مناطق تغییر میکند .اقدامات دیگری مثل اعمال خشونت، تخریب دارایی ها، آزار و اذیت و اخراج فلسطینیان توسط ساکنان افراطی و تندرو صهیونیست با هدف اجبار فلسطینیان برای تغییر مکان و فرار از سرزمین مادری و خانه هایشان صورت می گیرد. همچنین اثرات زیان آور اقدامات و بهره برداری ساکنان صهیونیست از منابع طبیعی فلسطین که در نتیجه مصادره زمین و انحراف اجباری مسیر آب و تخریب باغ ها و محصولات فلسطینیان صورت می پذیرد، مانع حاکمیت فلسطینیان بر منابع سرزمینی خود شده است.اسرائیل انتقال اجباری ساکنان بومی این مناطق به جاهای دیگر و همچنین تحمیل شهروندی اسرائیل و دادن کارت های هویتی اسرائیلی به ساکنان بومی این منطقه را نیز انجام میدهد.اسرائیل به اخراج شدگان اجازه بازگشت به خانه هایشان و سرزمین مادری شان را نمیدهد.
حضور در بلندیهای جولان، و تحمیل قانون و آیین دادرسی و قضایی از سوی رژیم صهیونیستی بر مردم بر خلاف قوانین حقوق بین الملل است و نقض گسترده و نظام مند حقوق شهروندان سوری ساکن بلندی های جولان است.اسرائیل اجازه دیدار ساکنان این منطقه با اقوام و خویشاوندانشان در مرزهای سوریه را نمیدهد وشرایط سخت انسانی و عاطفی در این منطقه حاکم است بنابراین از اسرائیل خواسته شده از بلندی های جولان عقب نشینی کند و آن را به طرف سوری بازگرداند.
حضور اسرائیل در کرانه باختری منجر به فاجعه انسانی در آن منطقه شده.فقرو بیکاری فریاد میکند واین وضعیت بخصوص وضعیت معیشت،استقلال و امنیت زنان را تحت تاثیر قرار داده و اسرائیل را به یکی از بزرگترین ناقضان حقوق زنان تبدیل کرده است. همچنین اعضای شورا رژیم صهیونیستی را به دلیل استفاده از مجازات های جمعی همچون محاصره، مصادره سرزمین، گسترش شهرک سازی و ساخت دیوار حائل در سرزمین های اشغالی و اختصاص تبعیض آمیز منابع آب به ساکنان صهیونیستی را محکوم کردند.
اعضای شورای حقوق بشر از رژیم صهیونیستی می خواهند که به تمامی اشکال نقض حقوق بشر علیه مردم فلسطین پایان دهد. به خصوص حق تعیین سرنوشت مردم این سرزمین را به رسمیت بشناسد و مقرارت منشور سازمان ملل متحد، اعلامیه جهانی حقوق بشر ، میثاقین و تمامی مقررات و تعهدات الزام آور حقوق بشری رعایت کند.
نماینده ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل، در خلال نشست این شورا در ژنو، جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان را به شدت محکوم کرد و از جامعه بین المللی خواست اقداماتی مؤثر و ملموس علیه اسرائیل انجام دهند. خانم زهرا ارشادی گفت: جامعه بین المللی بار دیگر از موارد نقض بی رحمانه و بی وقفه قوانین بین المللی و حقوق فلسطینیان در اراضی اشغالی فلسطینی بهدست رژیم اسرائیل، شوکه شده است.
وی افزود: استفاده ی مرگبار و افراطی از زور و قوه قهریه توسط نیروهای امنیتی اسرائیل، کشتار مردم بی گناه فلسطینی با تیراندازی های مکرر - به بهانه جلوگیری از موقعیت اضطراری و خطرناک که جانها را به مخاطره انداخته است - تخریب زیرساخت های حیاتیِ غیرنظامی و ویران ساختن خانه های فلسطینیان، سیاست های توسعه طلبانه با هدف ایجاد تغییرات در قدس شریف، احداث دیوار حائل، محاصره غزه و امثال آن، نمونه های شرم آوری از تخطی های سازماندهی شده از قوانین بین المللی، از جمله قوانین انسان دوستانه بین المللی و حقوق بشر، قطعنامه های سازمان ملل و همچنین کنوانسیون ژنو است.
نماینده ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ادامه افزود: ما نگران عدم همکاری اسرائیل، به عنوان نیروی اشغالگر، با گزارشگر ویژه هستیم. ما بر این باوریم که اسرائیل تمام تلاشهای جامعه بین المللی برای پایان دادن به شرایط فاجعه بار انسانی را در اراضی اشغالی فلسطینی به تمسخر گرفته است و متکبرانه به اشغال بی رحمانه خود، به واسطه دریافت علامتهای (چراغ سبزهای) شفاف از شورای امنیت سازمان ملل، ادامه میدهد.
ابراهیم خریشه نماینده فلسطین: اسرائیل به نقض حقوق فلسطینیان ادامه می دهد. خریشه تاکید کرد: اسرائیل، به عنوان قدرت اشغالگر، حقوق جوانان فلسطینی را نقض کرده است و به احداث شهرک های غیرقانونی و مصادره زمین های فلسطینیان ادامه می دهد. وی گفت: اسرائیل از سپتامبر 2015 تاکنون بیش از 210 فلسطینی را کشته است که بیشتر آنان کودکان بوده اند. 14 هزار نفر از مردم، براثر شلیک سلاح های گرم و خودکار، گلوله های پلاستیکی و همچنین جراحات ناشی از آتش گرفتگی، زخمی شده اند که شامل زندانیان فلسطینی نیز می شود. بیش از هشت سال است که فلسطینیان به صورت دسته جمعی مجازات می شوند، که غیرقابل قبول است و حقوق میلیون ها فلسطینی نیز نقض شده است.
در ادامه خانم وارسن آقابلریم، نماینده کمیسیون مستقل ملی برای حقوق بشر کشور فلسطین، تاکید کرد: ما در این کمیسیون نگرانِ استفاده بیش از حد از قوه قهریه بهدست نیروهای اسرائیلی و کشتار فلسطینیان در خارج از چارچوب قضایی توسط قوای اسرائیلی هستیم. تمام اینها بخشی از اشغالگریِ پنجاه ساله اسرائیل است. خانم وارسن آقابلریم در خاتمه افزود: جامعه بین المللی مسئولیت مشترک قابل توجهی برای حفاظت از فلسطینیان در برابر نقض دائمی حقوق بشر دارد.
نمایندگان کشورهای آفریقای جنوبی، کویت، امارات عربی متحده، قطر، نیوزیلند، ایران، مالزی، بولیوی، مالدیو، نیجریه و برخی دیگر از کشورها از اسرائیل خواستند به حقوق فلسطینیان احترام بگذارد.