قطعنامه شورای امنیت، حمله به بیمارستانها را محکوم کرد
یک هفته بعد از حملات هوایی به بیمارستانی در شهر حلب در سوریه،که منجر به کشته ومجروح شدن بیش از 50 تن شد،شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آرا قطعنامهای را تصویب کردکه درآن حمله به تاسیسات بیمارستانی را به شدت محکوم کرد وآنرا جنایت جنگی خواند. این نخستین قطعنامه است که به طور خاص توسط شورای امنیت درباره ضرورت محافظت از تاسیسات درمانی و پزشکی در مناطق جنگی تصویب میشود. پیشنویس این قطعنامه توسط کشورهای مصر، ژاپن، اسپانیا، نیوزیلند و اروگوئه تهیه شدکه هر پنج کشوراز اجزاء غیردائم شورای امنیت هستند.
شورای امنیت به شدت همه خشونتها، حملات و تهدیدها علیه بیماران، مجروحان، کادر درمانی و تاسیسات درمانی رامحکوم کرد و از تمام طرفین درگیر در جنگ در سراسر دنیا خواست از بیمارستانها ومراکز درمانی،پرسنل پزشکی،آمبولانسها و سایر تاسیسات بهداشتی محافظت کنند و به قوانین بین المللی و بشردوستانه احترام بگذارند.دراین قطعنامه آمده است:با وجود داشتن الزامات و تعهدات بین المللی،متاسفانه شاهد اینگونه اتفاقات و تخطی کشورها هستیم که این مسئله قابل پذیرش نیست و حتما پیگیری خواهد شد و کشورهای متخلف باید پاسخگو باشند.
جرالد فون بوهمن، سفیر نیوزلند در سازمان ملل متحد و یکی از تدوینکنندگان این پیشنویس گفت: «بمباران روز چهارشنبه بیمارستان مهمی در شهر حلب در سوریه که باعث کشته شدن بیش از 50 نفر از جمله کارمندان بیمارستان و پزشکان شد نشانگر این است که ارائه این پیشنویس اهمیت دارد.» وی ادامه داد: «ما باید این مساله را مشخص کنیم که جامعه بینالملل به شدت مخالف چنین اقداماتی است. عاملان اینگونه حملات باید حساب پس بدهند.»
سفیر نیوزیلند در ادامه گفت: «این قطعنامه پیامی صریح و قاطع دارد و آن پیام این است؛ مورد حمله قرار دادن کارمندان، پزشکان و تاسیسات بیمارستانی در مناطق درگیر جنگ تخطی از قوانین بینالمللی است و ما چنین مسالهای را تحمل نمیکنیم.»
فرانسوا دولاتر، سفیر فرانسه گفت این قطعنامه یک «قطعنامه مهم» و حاوی این هشدار جدی است که «هیچ مصونیتی» برای عاملان حملات به تاسیسات پزشکی وجود ندارد.
متیو رایکرافت، سفیر انگلیس تاکید کرد این قطعنامه «توجهات» را به افزایش حملات جلب میکند و یادآور این مساله است که بیمارستانها، آمبولانسها و امدادگران نباید هدف قرار گیرند.