اصلاحات قضایی، راه ورود آلبانی به اتحادیه اروپا
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، حزب اصلی مخالف آلبانی موسوم به حزب دمکراتیک در برابر تصویب پیش نویس نهایی بسته اصلاحاتی تا پایان ماه جاری ایستادگی خواهد کرد؛ اصلاحاتی که برای متقاعد کردن بروکسل جهت موافقت با مذاکرات عضویت آلبانی لازم است و یکی از اصول کلیدی در مبارزه با فساد در همه سطوح و به ویژه در حوزه قضایی محسوب میشود.
در بیانیه دفتر مطبوعاتی موگرینی آمده است: تصویب چنین اصلاحاتی به عنوان گام بعدی به سمت ادغام با اتحادیه اروپا ضروری است. بسته اصلاحاتی که همچنین بازتاب توصیههایی از سوی کمیسیون و نیز به عنوان یک نهاد حقوقی وابسته به شورای اروپا است، کاملا مطابق با استانداردهای اروپا است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: این میتواند آغاز فصل جدیدی در تاریخ مشترک ما باشد و راه را برای آغازی دوباره باز کند و به همین دلیل هم از همه نیروهای سیاسی انتظار داریم از فرصت دور نهایی رایزنیها برای تصویب این بسته پیشنهادی استفاده کنند.
«ویکتوریا نولاند» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا اوایل این هفته خطاب به «لولزیم باشا» رهبر حزب دمکراتیک آلبانی گفت که بسته اصلاحاتی «اولویت اصلی روابط آمریکا و آلبانی و پیشرفت آلبانی به سمت اتحادیه اروپا» است.
«یوهانس هان» مقام ارشد اتحادیه اروپا در امور توسعهای نیز این هفته از آلبانی خواست درصورت تمایل به آغاز مذاکرات درباره عضویت کامل این کشور در اتحادیه 28 عضوی اروپا، روند اصلاحات را کامل کند.
آمریکا و اتحادیه اروپا در تهیه بسته پیش نویس اصلاحات به آلبانی کمک کردهاند و سفیران آنها در تیرانا پایتخت آلبانی، به طور مستقیم در این روند مداخله داشته و به طور مداوم با مقامات ارشد سیاسی آلبانی دیدار کردهاند.
پارلمان آلبانی که 104 کرسی دارد، باید با دست کم دو سوم آرا، بسته اصلاحاتی را تصویب کند زیرا این اصلاحات شامل برخی از مفاد قانون اساسی نیز می شود.
آلبانی از سال 2009 عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بوده است و از دو سال پیش از شرایط عضویت در اتحادیه اروپا برخوردار شد. انتظار میرود در صورت تصویب بسته اصلاحات قانونی و اجرای آن، از امسال مذاکرات عضویت کامل آن در اتحادیه آغاز شود.
بروکسل از سال 2009 به خاطر بحرانهای سیاسی در آلبانی از پذیرش درخواست نامزدی این کشور برای عضویت در اتحادیه اروپا خودداری کرد.
جمهوری آلبانی در جنوب شرقی اروپا قرار دارد و با جمعیتی بالغ بر دو میلیون و 800 هزار نفر عضو پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) و تنها عضو سازمان همکاری اسلامی در اروپاست.