برگزاری دومین اختبار كانون وكلاي مركز در سال ٩٥
داتیکان: مصباح، نائب رئيس كانون وكلاي مركز با بیان اینکه اختبار با نظارت دقيق و بصورت منظم برگزار ميشود افزود: براي اولين بار شركت كنندگان بصورت الكترونيكي و با اثر انگشت تعرفه و احراز هويت ميشوند.
به گزارش داتیکان، کمیلی، عضو هيات مديره و رابط كميسيون كاراموزي گفت: نظارت برگزاری اختبار کلاً به عهده کمیسیون کارآموزی است که تحت نظارت رییس کمیته الف (نایب رییس مربوطه) انجام می شود. چون اساتید هر درس جدا هستند، اساتید هر درس در جلسه امتحان حضور دارند و ناظرین اعضای کمیسیون هستند. اساساً حضور در جلسات اختبار، به جز اعضای کمیسیون کارآموزی و هیأت اختبار آن درس، باید با هماهنگی اعضای کمیسیون باشد.
کمیلی در خصوص اساتيد طراح سوال اعلام داشت، در ابتدا اساتید هر درس توسط كميسيون پیشنهاد می شوند. هیأت مدیره در خصوص پیشنهاد، اظهارنظر می کند و در نهایت انتخاب با هیأت مدیره است. بعد ازانتخاب، جلسه هماهنگی با هیأت اختبار، نماینده کمیسیون و نایب رییس مربوطه انجام می شود، سپس گروه اساتید در هر 6 درس، هماهنگ هستند و غیر از خود اساتید هيچكس در جریان جزئیات (اعم از سؤالات و بارم آن) نیست. و گروههای درسی اختلاطی با هم ندارند و هر گروه، جلسات هماهنگی خود را برگزار می کند.
كميلي در خصوص امنیت سؤالات اظهار داشت، سوالات یک ساعت قبل از اختبار تایپ و تکثیر می شود و در اختیار کارآموزان برای پاسخگویی قرار می گیرد. پس از پایان اختبار کتبی، معمولاً بفاصله 10 روزاختبار شفاهی انجام می شود اما در این دوره بعلت ایام محرم اختبار شفاهی در تاریخ 95/7/25 آغاز و تا ٩٥/٩/٧ ادامه دارد. سر برگ اوراق کتبی جدا می شود و بین گروه اساتید جهت تصیح، تقسیم می شود و اساتید نمی دانند برگه چه کسی را تصحیح می کند.
نمره کتبی، محرمانه است تا زمانی که نمره شفاهی اعلام شود و سپس معدل گیری و اعلام نتایج معمولاً پس از اختبار شفاهی بفاصله 10 تا 15 روز انجام ميشود، نمرات به نظر کمیسیون می رسد و به هیأت مدیره اعلام می شود و پس از آن به اطلاع عموم می رسد.
دكتر روحانی (دبير دوم كميسيون كاراموزي) گفت: در اين دوره تعداد مجاز به حضور در امتحان 462 نفر است. طراحی سؤال توسط هیئت منتخب کمیسیون و پس از تأیید هیأت مدیره انجام شد.
در سه روز ٦ ازمون صبح و عصر ١٠ صبح و ٣ عصر برگزار ميشود. روز اول چهارشنبه ،دروس مدنی و آیین دادرسی مدنی، پنجشنبه جزا و آیین دادرسی کیفری و جمعه تجارت و حقوق ثبت .
روحاني در خصوص ماهیت سؤالات اعلام داشت، تأکید کمیسیون آن است که سؤالات علاوه بر جنبه علمی، جنبه کاربردی هم داشته باشد، در حال تربیت وکیل هستیم و از طریق سؤالات کاربردی، قابلیت ها سنجیده می شود و رویکرد، علمی-کاربردی است و علاوه بر موارد حقوقی، قواعد و مقررات و کالتی نیز مورد نظر است. همچنین مجموعه قوانین علمی و کاربردی مورد نياز حين ورود به ازمون توسط کانون دراختیار کارآموزان قرار می گیرد، و حاشیه نویسی قوانين تخلف است .
كميلي در خصوص حضور اعضاي هيات مديره در جلسه اختبار اعلام داشت، اعضای هیأت مدیره، معمولاًمجاز بوده اند و مراجعات موردی داشته و دارند. اخیراً صحبت رییس کانون مبنی بر کاهش مراجعات اعضای هیأت مدیره به محل اختبار است چرا که اعضای کمیسیون، نظارت عالیه خود را دارد.وي در مورد ممیّزی کارآموزان گفت، کسانیکه قراربوده اعلام ختم دوره کنند و آماده شدند برای دوره دوم، 563 نفر مربوط به کانون مرکز و 123 نفرمربوط به کانون یزد بودند.
علیرغم اینکه کمیسیون تکلیفی نداشت که مدارک کارآموزان یزدی را بررسی کنداما، با اولویت مدارک کارآموزان یزدی را بررسی کردند و همه پرونده ها را با نتایج مشخص به کانون یزد فرستادند. از 563 نفركانون مرکز، تکالیف 101 نفر پذیرفته نشد که حسب مورد تمدید یا تجدید دوره شدند.کمیلی افزود، خیلی از کارآموزان از طولانی شدن پایان دوره تا اختبار گله مند هستند.
کانون مرکز تنها کانونی است که درطول سال سه نوبت اختبار برگزار می کند و بفاصله 3تا 4 ماه که 2 ماه از آن صرف بررسي مدارک ميشود فاصله زماني تا پایان اختبار است که زمان عرفی و معمول است. در دوره ٢٨ هيات مديره ٧ ازمون اختبار برگزار شد كه نشان از فعاليت و كوشش مستمر و جدي دارد. امسال هم غیراز این اختبار، اختبار سومی هم درهفته اول بهمن برگزار می شود و ویژه کارآموزانی است که بتدریج کارآموزیشان تا انتهای آبان به اتمام می رسد.
کمیلی در ادامه گفت، کمیسیون کارآموزی و کمیته الف همه توان خود را در جهت برگزاری منظم وامن اختبار بکار می برد و با تمهیداتی که اندیشیده شده است سعی شده با رعایت تعادل و بنیه تمامی کارآموزان اختبار برگزار شود و نتیجه با دقت و صحت اعلام شود.